Wilbek je hrvatski neprijatelj broj 1

Foto: Guliver Image/Getty Images

HRVATSKI neprijatelj broj 1, Ulrik Wilbek ponovo je stao na put našim rukometašima na putu do velikog finala. Prije godinu dana zaustavio je momčad Slavka Goluže u polufinalu Svjetskog prvenstva, a ovaj put će iza sebe imati i 14 tisuća domaćih navijača u dvorani.

> Dosta je bronce: "Idemo po to finale!"

> Danci poručili Hrvatima: Duvnjak vam je umoran, stradat ćete kao u Španjolskoj!

> Vori: Ima nas samo četiri milijuna, a Hrvatska po šesti put igra u polufinalu Eura!

> Danci, čeka vas pakao! Hrvatska je u polufinalu Eura!

"Najbolje četiri ekipe su u polufinalu. Šanse su 51:49 u našu korist, ali sve je moguće. Publika nam je dodatan motiv, borit ćemo se i vjerujemo u pobjedu", rekao je Wilbek i najavio:

"Pametno ćemo raspodijeliti snage. Odmorit ću neke igrače, ali igrat će svi. Blizu smo uspjeha, no ništa još nije gotovo".

Danski stručnjak, rođen u Tunisu prije 56 godina, na klupi aktualnih europskih prvaka je od 2005. godine, a od tada je osvojio dva europska zlata, europsku broncu, dva svjetska srebra i jednu broncu. Prije toga pet godina je vladao svijetom ženskog rukometa.

Hrvatima je zagorčao život nekoliko puta, a u njegovoj eri Danska protiv Červarove i Golužine selekcije ima skor 6-5. Tri od posljednja četiri susreta Hrvatska je izgubila.

Najbolniji udarac zadao je u finalu EP-a 2008. kada je sa 24:20 porazio Červarovu ekipu. Golužina Hrvatska na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. u skupinu je njegovu Dansku razbila sa 32:21 sjajnom obranom i kontranapadima, no prije godinu dana u polufinalu SP-a Danska je uzvratila sa 30:24.

Index sport zbog vas je i na Facebooku. Imamo više od 141 milijun razloga da i dalje budemo odgovorni i beskompromisni. Slobodno kritizirajte i hvalite, ali prije svega - podijelite s nama ono što smatrate bitnim, jer ništa nas ne pokreće bolje od velikih vijesti. Čekamo vas na našoj Facebook stranici.

Pročitajte više