ZŠS prihvatio proračun: "Veliki klubovi se solidarizirali s malim sportovima"

ZAGREBAČKI športski savez (ZŠS) bez većih je potresa prihvatio prijedlog proračuna za sljedeću godinu. Od ukupnih 142 milijuna kuna, najveći dio ipak će pripasti „velikim“ sportovima ali ni oni „mali“ neće biti zakinuti.

Branimir Bašić odradio je prvi težak zadatak od kad je izabran za prvog čovjeka Zagrebačkog športskog saveza.

"Proračun je razvojan, a ujedno i štedljiv. Pokazali smo osjetljivost na trošenje gradskog novca i mislim da nitko na njega ne bi smio imati veći prigovor", poručio je predsjednik koji je izabran kao predstavnik „malih“ sportova te na izborima pobijedio moćan lobi iza kojeg stoje Zdravko Mamić, Zoran Gobac i Danko Radić.

"Mali sportovi su već ove godine dobili povećanja u obliku trenera, natjecanja i sličnog. Ti sportovi imaju značajna povećanja sredstava, neki i do 35 posto. Taj postotak je relativno velik jer se radi o malim financijskim iznosima. Ali za takve sportove, radi se o ogromnim povećanjima", otkrio je Bašić te dodao kako nije bilo problema sa „velikim“ sportovima.

"Nismo imali nikakvih problema. Na moje veselje u razgovorima s klubovima koji su participirali u  tom dijelu vezanom za klubove od gradskog značaja, prepoznali su trenutak neimaštine u sportu i problema sa ukupnom situacijom u državi te su se solidarizirali oko toga da dio sredstava moramo prebaciti na 'manje' sportove".

Bašić je također otkrio nisu još dorađeni kriteriji za vrednovanje uspjeha sportaša...

"Nismo održali izborno obećanje zbog nedostatka vremena. Za kriterije nam treba barem četiri do pet mjeseci. Kriterije ćemo donijeti na okruglim stolovima, u razgovorima sa klubovima i Savezima, da jednostavno pokušamo složiti kriterije koji su najpravedniji. Nikad nećemo imati najpravednije kriterije, ali ti kriteriji moraju zadovoljavati 90 posto naših sportskih udruga."

Dodajmo da prijedlog proračuna ZŠS-a još mora dobiti zeleno svijetlo Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i šport, a Bašić očekuje da tu neće biti problema.

Pročitajte više