Za Srđana Đokovića granice ne postoje: Naljutio Bosance izjavom da su Srbija i Republika Srpska isto

SRĐAN ĐOKOVIĆ, otac najboljeg svjetskog tenisača, izjavio je da su Srbija i Republika Srpske jedna država i da ga ne zanimaju "nepostojeće" granice. Đoković je kao predsjednik Skupštine Unije teniskih profesionalaca Srbije boravio u Banjoj Luci i dogovarao suradnju sa Teniskim savezom Republike Srpske.

"Ta suradnja treba ići kao suradnja Beograda i Vojvodine ili Niškog regije i Timočkog regije. To je isti narod. Ne zanima me razdvajanje nepostojećim granicama. To je za mene uvijek bila i ostala jedna država. I upravo tako vidim našu buduću suradnju." rekao je Đoković za "Nezavisne novine". 

Njegove riječi nisu prošle nezapaženo u Bosni i Hercegovini. Predsjednik Olimpijskog odbora Bosne i Hercegovine Izet Rađo smatra da se Srđan Đoković ne smije miješati u unutarnja pitanja jedne neovisne države.

"To što gospodin Đoković lupa o politici ili zemljopisu, to što on misli o granicama, njegov je problem. Njemu je slava, očito, udarila u glavu, pa misli da je iznad jedne države, iznad Europe ili Ujedinjenih naroda. Srđana ne smatramo relevantnom osobom kad je riječ o sportu u BiH i njegova izjava ne doprinosi normalizaciji odnosa u regiji. To je vancivilizacijski i antisportski ",  je Rađo za Dnevni avaz i dodao:

"On bi kao otac velikog prvaka trebalo da razumije da je Bosna i Hercegovina suverena država. U tom kontekstu je pokazao nepoštovanje. Njegovu izjavu Olimpijski komitet naše zemlje smatra neproduktivnom. Razgovarat ću s Divcem i osobno ću izraziti protivljenje zbog ovog nesportskog ispada Srđana Đokovića, koji unosi nesporazume kada je u pitanju sportska suradnja između BiH i Srbije ", završio je Rađo.

Ovo nije prvi put da tata Srđan stvara negativnu sliku o obitelji Đoković. Nezadovoljan komentiranjem Nebojše Viškovića na RTS-u, Đoković stariji je tijekom prijenosa Novakog meča upao u komentatorske kabine i počeo prijetiti Viškoviću. Koliko je Srđan "jak" pokazuje činjenica da je nedugo zatim Višković morao napustiti nacionalnu televiziju.

Pročitajte više