Za baklju na terenu nisu krivi "hrvatski šupci" nego ruska budala!

HRVATSKI navijači posljednja su "problematična" skupina (uz Ruse i Poljake) koja napušta Euro, a na oproštaju protiv Španjolske još su jednom bakljama ukrasili atmosferu na stadionu u Gdanjsku.

I ovaj put, kao i u prva dva susreta, jedna je baklja bačena na travnjak. Uefa je već kaznila hrvatski savez za incidente protiv Irske, kazna za Italiju još se čeka, a nema sumnje da će i za sinoćnju predstavu platiti barem simboličnu cifru, zajedno sa Španjolcima, čiji su navijači palili baklje na svojoj tribini.

Predsjednik UEFA-e Michel Platini Hrvate je nazvao "šupčinama" zbog incidenata koje su izazvali na Europskom prvenstvu, a mediji su brže-bolje prihvatili igru i nastavili blatiti hrvatske navijače zbog sinoćnjeg ubacivanja baklji na teren.

No, ruski novinari doznali su da je navijač koji je bacio baklju na travnjak uhićen odmah nakon sinoćnje utakmice te se radi o ruskom državljaninu. On je sa gornje tribine bacio baklju na donju, gdje su sjedili hrvatski navijači, a tek onda je završila na terenu.

36-godišnjem Rusu prijeti do pet godina zatvora.

Uefa se riješila Hrvata, Rusa i Poljaka: Hoće li sada biti mir?

UEFA se riješila i posljednjih "problematičnih" navijača. Za to krovnoj europskoj nogometnoj organizaciji nije bila potrebna sila niti lokalne policijske snage, tek poneka sudačka pogreška i očekivana nadmoć svjetskih prvaka. Hrvatska i njeni "huligani" napuštaju Poljsku...

Veći problem organizatori su imali s ruskim i najbrojnijim, domaćim poljskim navijačima koji su ulice Poznanja i Varšave pretvorili u ratne zone. Na stotine ih je uhićeno, deseci su već kažnjeni, a nakon šokantnog ispadanja Poljaka i Rusa već u skupini, Uefa se riješila i te dvije skupine.

Pročitajte više