Za pomoć vukovarskoj košarci: Cedevita i Alkar igrali u Borovom Naselju

Foto: KK Cedevita 

U 12. KOLU A-1 Lige za prvaka Cedevita je u svrhu popularizacije košarke momčad Alkara ugostila u Borovom Naselju u Vukovaru. No, bez obzira što ovo domaćinstvo nisu odradili u Domu sportova, košarkaši Jasmina Repeše uvjerljivo su svladali Sinjane sa 106:63 i u domaćem prvenstvu pobjednički niz produžili na 11 utakmica (nisu poraženi još od prvog kola).

Cedevita je igrala bez Allana Raya i Nolana Smitha. Alkar je također bio oslabljen zbog izostanka četvorice igrača, a utakmica je bila odlučena već u prvom poluvremenu, koje su Cedevitaši dobili sa 54:26. Momčadi Damira MIlačića nije pomogla ni zona.

Zagrepčani su veliki broj koševa postizali iz kontri, a Sinjani su imali problem i u centarskoj liniji liniji, gdje oni imaju fizički dosta slabije igrače. Alkar nijednom nije vodio. Cedevita je nakon manje od tri minute igre bila na 11:3. Repeša je već u prvoj četvrtini u igru s klupe uveo Lovru Mazalina, koji je utakmicu naposljetku završio sa 17 poena, tri skoka i tri asistencije, a u drugi period uz šut za tricu 4/7 Zagrepčani su ušli s 28:15.

U drugoj je dionici Repeša naredio i zonski presing, na koji se igrači Alkara u prvi tren nisu najbolje snašli. Drugo poluvrijeme kasnije nije ponudilo nikakvu neizvjesnost. Treća je četvrtina završena sa 81:45.

Spomenimo i da su tijekom dana igrači i čelnici Cedevite i Alkara položili vijence na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, a nakon toga su direktor Cedevite Krešimir Novosel i sportski direktor Matej Mamić bili u gostima kod župana Vukovarsko-srijemske županije Bože Galića, s kojim su razgovarali o tome kako pomoći vukovarskoj košarci.

Kod Cedevite su osim Mazalina dvocifreni bili i Miro Bilan (19 poena i 5 skokova), Jusuf Nurkić (18 poena i 5 skokva) te Luka Babić (13 poena i 4 asistencije), dok su Alkara predvodili Toni Vitali (19 poena i 8 skokova) i Ivan Mikulić (10 poena i 6 asistencija).

"Prvo bih se zahvalio Vukovaru na jednom zaista fenomenalnom prijemu. Mislim da smo im se odužili na fin način. Osjećali smo se zaista prekrasno u jednoj pravoj domaćinskoj atmosferi i dečki su to odradili kako treba", izjavio je trener Cedevite Jasmin Repeša, koji je odlučio ne riskirati sa Smithom jer je kod zagrijavanja osjetio bolove.

"Došlo nas je gledati puno ljudi i zahvalio bih se svima. Nadam se da su uživali i pozdravljam što više takvih akcija da se popularizira košarka po svim dijelovima Hrvatske", dodao je kapetan Cedevite Baždarić.

Na utakmicu se osvrnuo i trener Alkara Damir Milačić: "Došli smo bez četvorice igrače i u desetkovanom sastavu, smo unatoč ovoj razlici, imali dobre periode igre. Najviše su nam nedostajali visoki igrači koji bi se mogli nositi s Cedevitinim centrima. Nas u subotu čeka utakmica protiv Jollyja i najbitnije mi je da se nitko nije povrijedio te da se spremimo za taj susret. Iskoristio bih ujedno priliku da čestitam Cedeviti na ulasku u finale ABA lige."

Pročitajte više