Zagreb Indoors: Igraju svi najbolji hrvatski tenisači, Južnij najveća inozemna zvijezda

 Foto: Hina

NAJBOLJI hrvatski tenisač Marin Čilić predvodi listu igrača koji će nastupiti na 10. izdanju PBZ Zagreb Indoorsa koji će se od 31. siječnja do 8. veljače 2015. godine igrati u Domu sportova. 
 
Svako izdanje turnira do sada je bilo po nečemu posebno, no za deseti rođendan stigla je i velika nagrada. U Zagrebu će po prvi put zaigrati jedan od aktualnih Grand Slam pobjednika. Čilić je aktualni pobjednik US Opena i deveti tenisač svijeta. Prošle je godine upravo u Zagrebu, osvajanjem rekordnog četvrtog naslova, započeo najbolju sezonu u karijeri koja je kulminirala njegovim trijumfom u New Yorku.
 
Naš najiskusniji aktivni tenisač na ATP Touru, 35-godišnji Ivo Karlović, u svoj će se grad još jednom vratiti s nadom da pobjednički trofej može završiti u njegovim rukama. Ivan Dodig osjetio je slast trijumfa u Domu sportova. Sjećanja na 2011. i njegov jedini pojedinačni naslov nikada neće izblijediti. Po svoju prvu pobjedu u glavnom ždrijebu PBZ Zagreb Indoorsa, a zasigurno i nešto više od toga, stiže 18-godišnji Borna Ćorić, dobitnik ATP nagrade "Zvijezda sutrašnjice".
 
Južnij najveća inozemna zvijezda
 
Osim najboljih hrvatskih tenisača, u Domu sportova ponovno će zasjati i inozemne teniske zvijezde. Rus Mihail Južnij zadivio nas je 2012. kad je postao prvi tenisač koji je osvojio pobjedničke trofej u obje konkurencije. Te je godine slavio u paru s hrvatskim zetom, Cipraninom Marcosom Baghdatisom, još jednim bivšim pobjednikom koji ponovno dolazi u Dom sportova. U Zagreb se vraća i talijanski "broj 2" Andreas Seppi. Bivši zagrebački finalist Austrijanac Jürgen Melzer treba veliki rezultat u pokušaju povratka nakon duge stanke zbog ozljede, a nakon prisilne stanke se prema teniskom vrhu vraća i srpski tenisač Viktor Troicki.
 
Stižu i Kavčić i Džumhur
 
Od tenisača iz bliže okolice u Zagreb će opet doći Slovenac Blaž Kavčić, a prvi će se put u glavnom turniru pojaviti ime Damira Džumhura, najbolje rangiranog bosansko-hercegovačkog tenisača.

Pročitajte više