Zagreb u posljednjim minutama izvukao bod protiv Zadra, oslabljena Istra šokirala Zaprešić

Foto: Ranko Suvar, Damir Krajac/Cropix

ZAGREB je golom Medića iz 86. minute osvojio bod protiv Zadra u 28. kolu HNL-a. Istra je s 2:0 svladala Inter. Istra je u Zaprešić stigla samo s 13 igrača i dva vratara, ali je uspjela odnijeti bitne bodove i ostaviti Inter bez pobjede i 12. kolo zaredom.

Prvu priliku propustio je Ante Budimir koji se nije snašao pred gostujućim golom. U 17. minuti zaprijetio je Ivan Herceg, ali je pucao točno u Istrinog vratara Antonija Ježinu. Najbolju priliku za domaću momčad propustio je Stephan Vujčić koji je iz sjajne pozicije bio neprecizan. Jedinu priliku za goste propustio je Sandi Križman čiji udarac s 20 metara Matej Delač izbija u korner.

Inter je bio bolja momčad i u drugom poluvremenu, ali je do tri boda stigla Istra i to s dva gola u dvije minute. Najprije je u 73. minuti Sandi Križman zabio na prazan gol nakon dodavanja Tomislava Havojića, a zatim je pogodio i Hrvoje Milić nakon loše intervencije Delača. Do kraja susreta Inter nije uspio ozbiljnije zaprijetiti golu gostiju.

Istra je sada šesta momčad lige, a Inter posljednja.

 

Medić spasio Ćiru

Zagreb je u Kranjčevićevoj gubio od Zadra od 62. minute golom antonija Mršića. Bitan bod momčadi Ćire Blaževića u borbi za opstanak donio je Lovro Medić u 86. minuti.

Zagreb je s osvojenim bodom preskočio Inter na ljestvici i nalazi se na 11. mjestu. Zadar je deveti.

Pročitajte više