Zgroženi Kamerunci traže drastičnu kaznu, a Song moli za oprost: Iznevjerio sam svoju zemlju

Foto: Guliver Images/Getty Images

ALEX SONG prekasno je shvatio kakvu je glupost učinio kada je sasvim nepromišljeno udario Marija Mandžukića laktom u leđa, zbog čega je dobio izravni crveni karton. Hrvatska je u tom periodu vodila 1:0, a Songova glupost samo je olakšala Kovačevim izabranicima da s igračem više do kraja slome kamerunski otpor.

"Iznevjerio sam svoju zemlju, tako se osjećam! Žao mi je. Kad bih barem mogao vratiti vrijeme. Oprostite mi, molim vas!", zavapio je Song, dok je kamerunski izbornik Volker Finke najavio: "Moram vidjeti zašto je napravio tako nešto. Pa to je nezamislivo da se igrač tako ponaša na SP-u!", rekao je ljutiti Nijemac.

Kamerunci zgroženi ispadom Alexa Songa


Dodajmo kako burne reakcije u Kamerunu na crveni karton Alexandera Songa ne jenjavaju. "Nećemo se varati, isključenje je usmjerilo utakmicu. Song je reagirao kao razjareno dijete, a za takve nema mjesta na ovakvim smotrama", ističu kamerunski mediji.

"Song više nikada ne bi trebao nastupiti za nacionalnu vrstu. On je seljak, barbar koji uopće ne razumije nogomet. Mora ga se hitno odstraniti iz ove momčadi jer je sramota za naš narod", samo su neki od bijesnih razmišljanja navijača koji su na ulicama Yaoundea gledali susret.

Istaknimo još i vrlo zanimljivo pitanje jednog kamerunskog navijača: "Čak je i Zinedine Zidane 2006. kad je udario Materazzija, imao razlog za to. Pitam vas ja koji je razlog Song imao da udari Mandžukića. Upravo nikakav."

Pročitajte više