Živi košarku i nakon što je ostala bez noge: 50 dana nakon amputacije Nataša Kovačević pogodila prvu tricu!

Foto: Facebook 

BILA je srpska reprezentativka i članica Gyora, kluba čiju je jesen obilježila tragedija. Putovali su na prijateljsku utakmicu u Mađarskoj, autobus je sletio s ceste, a živote su izgubili trener i direktor. 19-godišnja Nataša Kovačević teško je ozlijeđena te joj je do koljena amputirana lijeva noga.

Od operacije je prošlo 50 dana, ali uporna Nataša već je na terenu! Oporavlja se u Vojnomedicinskoj akademiji, a trener s kojim radi od 14. godine Bogdan Stanojković nakon teretane odveo ju je u malu košarkašku dvoranu Partizana u Beogradu. Prvi put nakon nesreće stala je na liniju za tricu i pogodila šut. Fotografija koju je postavila na Facebook mnoge je nagnala da zastanu i - razmisle. Fotografiju su podijelile na tisuće ljudi. 

"Moram se oporaviti i krenuti dalje. Sanjala sam da imam obje noge, nekoliko puta, no onda se probudim, nasmijem i kažem sama sebi - bar ne mogu ustati na lijevu nogu", rekla je Nataša, kojoj kolegice već donose bilješke s faksa. Planira upisati još jedan fakultet, u području sporta.

"Prije nisam mogla trenirati i studirati dva fakulteta. Sada mogu", kaže.

Njezin otac Vukašin Kovačević napominje da oporavak ide dobro, ali najteža faza tek dolazi. Nataša će učiti hodati s protezom, a uz ovakav stav - vjerujemo da će u svemu uspjeti.

Pročitajte više