Zoki Mamić: Bili smo blizu, ali daleko! Nisu nam svirali ni čisti penal, ali to je nogomet

Foto: Cropix / R. Goršić

ZORAN MAMIĆ istaknuo je da Dinamo u Beču nije mogao realizirati čudo, između ostalog, i zato što ima nespremne igrače. Dinamo je imao rezultat za prolaz 20 minuta do kraja, ali Mamićevi igrači su se povukli, a Kienast ih je dokrajčio pogotkom vrijednim Lige prvaka. Umjesto da Dinamo dokrajči Austriju, odlučio je čuvati rezultat uvođenjem Leke i Antolića. Njihove su greške bile kobne.

"Čestitam Austriji na plasmanu u Ligu prvaka. Vidjeli ste utakmicu večeras, bili smo tako blizu, na kraju tako daleko.. to je nogomet. Bili smo dominantna momčad, kontrolirali smo utakmicu bez obzira na rani pogodak Austrije. Vratili smo se, zabili dva gola, tražili od momčadi da nastave istim tempom iako smo znali da imamo nekoliko igrača koji nisu sto posto spremni. Išli smo preuzeti rizik, zabili smo treći gol. Htjeli smo zatim pojačati sredinu terena s Antolićem i Lekom, nije nam to uspjelo kao što smo htjeli. Primili smo gol iz situacije koja je bila sve samo ne stopostotna gol šansa, gdje čovjek s ruba 16 metara odigrava škarice, na našu nesreću to im je uspjelo"

"Htio bih spomenuti, jer čini mi se da je u prvom poluvremenu bio čisti jedanaesterac za nas, a nije dosuđen, isto kao prekršaj na Addyju. Ali, to je sastavni dio igre, kao što igrači griješe, tako i suci griješe"


Austria Wien - Dinamo Zagreb, Penal?? by dm_5054a803360e5


Austria Wien - Dinamo Zagreb, Ruka ??? by dm_5054a803360e5

"Dinamo je probao pokazati ovo pravo lice u Zagrebu, ali nije nam uspjelo. Igraju se dvije utakmice, u prvoj su oni bili bolji, u drugoj mi, a ukupni rezultat je takav kakav je. Propustili smo utakmicu u Zagrebu, to nam je bila velika prilika, nismo uspjeli ispraviti to danas. Vjerovali smo da možemo, pokazali smo da smo vjerovali, ali naglasili smo da nije kraj svijeta ako se ne plasiramo u Ligu prvaka. Igramo Europa ligu, s dobrim i kvalitetnim klubovima, s obzirom na našu snagu naš je cilj pokušati prezimiti u europskoj ligi", kaže Zoran Mamić, ne spominjući ovom prigodom novosti oko odabira trenera za Europa ligu.

"Zaslužili smo ići dalje, pokazali smo da smo bolja ekipa od njih, ali imali smo nesreću", kratak je nakon susereta bio Joe Šimunić.

Pročitajte više