Zoki Mamić: Hvala ljudima iz Srbije koji su zgroženi zbog postupanja prema Zdravku!

Foto: Cropix / Goran Mehkek

I U PULI je sinoć Zdravko Mamić bio glavna tema, politička, sociološka, sportska... kako god. Dinamo nije uspio pobijediti Istru, novinari su posegnuli za mamićevom retorikom i nabijali na neku stvar, Jurčić je demonstrativno napustio press konferenciju. Mišljenje je dao i Zoran Mamić, koji je u Puli čekao vijesti sa Županijskog suda u Zagrebu.

<<< Mamić na koljenima ljubio pod ispred sutkinje: "Ovo je politički slučaj!"

<<< Pritvaranje Mamića pobjeda je policijske države

Zoki tvrdi da Zdravko nije poticao mržnju, jer smatra da ministar ne može biti stranac. Kaže da mu noć iza rešetaka nije bila ugodna, ali i da stoji iza svake njegove riječi.

"On bi to jednako rekao za ministra Engleza ili Francuza. I tu nema govora mržnje", u sličnom tonu kao i mračni Tomislav Marčinko nastupa Zoki.

"Svi znamo da Zdravko ima prijatelje muslimane, Srbe i ljude svih nacionalnosti", dodao je.

"Izjava je izrečena u kontekstu da ministar ne može biti stranac, i to ne znači nikakvu mržnju prema srpskom narodu i srpskoj manjini. Poručio bih dušebrižnicima i svim dvoličnim pametnjakovićima koji se ograđuju, i onima koji daju komentare, od onih najviših do najnižih, da se malo pogledaju u ogledalo. Trebali bi se sramiti"

Dinamov izvršni predsjednik pušten je da se brani za slobode od optužbi da je uvredama na račun ministra znanosti, obrazovanja i sporta Željka Jovanovića i srpske manjine javno poticao na nasilje i mržnju.

"Zaista ne znam kako će Zdravku neki ljudi sada pogledati u oči. Zahvalio bih se prijateljima, navijačima, a posebno ljudima iz Srbije koji su zgroženi načinom na koji se odnose prema Zdravku. Oni znaju kako Zdravko razmišlja i kakvi su mu svjetonazori"

Pročitajte više