Zvezda razbila Cedevitu u Beogradu, Zadar skoro šokirao Ljubljanu

Foto: KK Cedevita 

CEDEVITA je potučena u Beogradu, a čekaju je teške utakmice s liderom Igokeom kod kuće, te protiv Zadra i Olimpije u gostima. Nakon uvjerljivog poraza od Zvezde 90:65 u 17. kolu (28:19, 20:11, 14:19, 28:16), na petom su mjestu ljestvice.

Wright je ubacio 22 poena za Cedevitu, ali Zvezda je imala puno više raspoloženih igrača. Uz standardno dobre Rakočevića, Savovića, Nelsona i društvo, bio je tu Simonović koji je odradio odličan posao na Tomasu i ostavio ga na jednom košu.

Utakmica je praktički završena već nakon 20 minuta, jer je Zvezda akumulirala 18 koševa prednosti.  Pred kraj treće četvrtine Cedevita je smanjila na minus 12, ali to je bilo to od njih.

Savović je ubacio 14 poena, Aleksandar Cvetković  12, a Ivan Rakočević 11 poena.

Kod Cedevite je još samo Suton bio dvocifren, s 13 ubačaja.

Travis ubacio 26, ali nije blo dovoljno

Zadar je tijesno poražen u Ljubljani, u 17. kolu regionalne lige kod oslabljene Olimpije, 88:81. Slovenci su imali 11 koševa prednosti početkom posljednje čevrtine, no Zadar radi seriju i dolazi do svega koša zaostatka, 81:80. Romeo Travis blokirao je pokušaj Rannikka, ali loptu hvata Blažić i tricom uništio nade Zadrana.

Prepelić je za kraj ukrao loptu i potvrdio pobjedu. S 26 poena najefikasniji kod domaćina bio je Blažić s 26 poena, koliko je zabio i sjajni Travis. 12 je za Zadar dodao Bariša Krasić. Zadar je na omjeru 6:11, Olimpija na 9:8. Zadar je na ljestvici ugurali između Splita i Cibone na začelju.

 

Pročitajte više