Zvezda u Zagrebu proslavila prvi naslov regionalnog prvaka: "Kao da smo igrali u Srbiji"

Navijači Zvezde u Zagrebu.
Foto: Hina

CRVENA ZVEZDA prvi put u povijesti postala je regionalni prvak. U finalu ABA lige s 3-1 u seriji pobijedila je Cedevitu, a do treće pobjede stigla je u zagrebačkom Domu sportova.
 
Repeša: Zvezda je zasluženo prvak
 
"Doigravanje koje se ove godine igralo potpuno je opravdalo donesenu odluku da se tako odluči prvak. I u polufinalu i u finalu je bilo puno kvalitetnih utakmica", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić.
 
"Znali smo da nas čeka teška serija protiv Cedevite i odigrali smo i mi i oni četiri dobra meča. U četvrtoj utakmici smo odigrali jako od početka, a puno nam je pomogao i povratak Zirbesa za ovu utakmicu. Jučer smo bili slabi u mnogim stvarima, ali ovaj put smo bili druga momčad", rekao je Radonjić i dodao:
 
"Sezonu smo počeli na prvom mjestu, bili smo do kraja regularnog dijela prvi,imali samo dva poraza i srušile neke rekorde, a na kraju smo postali prvaci. Čestitke i Cedeviti na plasmanu u Euroligu i pobjedi protiv Budućnosti, koja je u doigravanje ušla s druge pozicije."
 
 
 
Marjanović: Ili smo mi imali veću želju ili su oni bili umorniji
 
Najbolji igrač Zvezde ove sezone je Boban Marjanović, koji je briljirao i u finalnoj seriji.
 
"Drugačija utakmica u odnosu na treću. Ili smo mi imali veću želju ili su oni bili umorniji u odnosu na jučer", rekao je Marjanović, najviši košarkaš lige.
 
Luka Mitrović, kapetan Zvezde, nije skrivao oduševljenje.
 
"Ne mogu opisati koliko je ovo veliki uspjeh. Zvezda je ovo čekala toliko godina... Velika je čast i privilegija biti kapetan ovakve ekipe i ovakve generacije."
 
Ilić: Kao da smo igrali u Srbiji
 
Nebojša Ilić, tim menadžer Zvezde, pohvalio je domaćinstvo Cedevite, ali i Zvezdine navijače, kojih je u Zagrebu bilo stotinjak.
 
"Hvala na gostoprimstvu, kao da smo igrali u Srbiji. Čestitke stručnom štožeru, igračima i Cedeviti. Zasluženo finale, Zvezda i Cedevita su najbolje ekipe u ligi i nadam se da će se sljedeće godine ponoviti ovo finale."
 

Pročitajte više