Abraham večeras protiv Božića: "Ne planiram ga nokautirati"

HRVATSKOG boksača Stjepana Božića (36) u subotu navečer očekuje najveći izazov karijera, borba protiv Nijemca Arthura Abrahama, bivšeg svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji prema verziji IBF.

Abraham (31) sve do prošle godine nikad nije izgubio u profesionalnoj karijeri, a onda su uslijedili porazi od Andrea Dirrella i Carla Frocha u sklopu Super Six World Boxing Classica, višemjesečnog turnira kojem je cilj dobiti svjetskog prvaka po verzijama WBA i WBC.

Prema vlastitom priznanju, "Kralj Arthur" je borbu protiv Božića dogovorio kako ne bi zahrđao uoči svibanjskog dvoboja protiv neporaženog Amerikanca Andrea Warda. I Abrahamov trener Ulli Wegner vidi meč protiv Božića kao priliku da se njegov učenik vrati u pobjednički ritam. No, pobjeda, piše Bild, treneru nije dovoljna.

"Volio bih da Arthur odradi svih deset rundi jer mora vratiti stabilnost. Želim vidjeti kako se snalazi u kritičnim situacijama", rekao je Wegner koji ne želi da njegov boksač do pobjede dođe nokautom.

"Jedna runda je Arthuru dovoljna da prouči protivnika, a nakon toga mora nametnuti svoj ritam, udarati u tijelo i dobivati čiste bodove", dodao je Wegner, a Abraham je naglasio:

"Bit ću vrlo aktivan već od prvih rundi. No, nokaut nije u planu."

Bild podsjeća da je Božić 2009. poražen od Dimitrija Sartisona samo zbog ozljede oka.

"Ako ga Arthur podcijeni, već je izgubio", upozorava Wegner.

Borba između Abrahama i Božića, bivšeg svjetskog prvaka u supersrednoj kategoriji po malo poznatoj verziji WBF, održat će se u Mülheimu, a trebala bi početi oko 22.15 sati.

Pročitajte više