SVJETSKO PRVENSTVO U KOŠARCI

Acinom Brazilu MVP NBA lige nije mogao ništa, ali ga je uništio češki majstor

Foto: EPA-EFE

"OVA utakmica je razlog zašto svi toliko volimo ovu igru. Imamo 23-godišnjaka koji je MVP NBA lige. I tko ga je zaustavio? 40-godišnjak (Alex Garcia, op.a.) koji mu je isprašio guzicu", pričao je ponosno Aco Petrović nakon što je u prvom krugu Mundobasketa šokirao Grčku s Brazilom kada je u potpunosti uspio limitirati Giannisa Antetokounmpa.

Nadodao je da se za MVP-ja NBA lige spremao šest mjeseci, ali ista taktika nedostajala mu je danas u dvoboju protiv Češke i njihove zvijezde Tomaša Satoranskog.

Češki playmaker je u usporedbi s Giannisom prosječan NBA igrač, koji je posljednje tri sezone uglavnom bio pričuvni razigravač Washington Wizardsa, a sljedeće sezone se očekuje da će veću ulogu dobiti u Chicago Bullsima.

Ipak, Satoransky je bio nezaustavljiv za ekipu Ace Petrovića. Fenomenalno je kontrolirao utakmicu, u pravom trenutku je razigravao ekipu, skakao, a i zabijao. Završio je s 20 poena, 9 asistencija, 7 skokova i 3 ukradene lopte. Češka je na čelu sa Satoranskym isprašila guzicu Brazilu 93:71 i pobjedom protiv Grčke u posljednjem kolu grupne faze može izboriti četvrtfinale.

S druge strane, Aci i Brazilu treba pobjeda u posljednjem kolu protiv Amerikanaca u slučaju da Grčka protiv istog protivnika ne uspije izvući pobjedu.

Zbog zakonskih restrikcija i TV prava ne možemo pokazati najbolje trenutke češkog playmakera u ovom članku, ali briljantnu partiju Satoranskog možete pogledati na ovom linku

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više