Ante Tomić neće igrati za Hrvatsku, pozvana tri stranca

Foto: Hina
 
NOVI izbornik košarkaške reprezetacije Aleksandar Petrović objavio je širi popis igrača na koje računa za kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Rio de Janeiru. Play-off za OI igra se od 4. do 10. srpnja u Torinu.
 
Iako Hrvatskoj još uvijek prijeti diskvalifikacija sa spomenutog turnira zbog rasplamsalog sukoba FIBA-e i Eurolige, to neće poremetiti pripreme reprezentacije, pa se na današnjoj press konferenciji izbornik držao sportskih tema. Tek u utorak će o aktualnoj situaciji u europskoj košarci raspravljati UO Hrvatskog košarkaškog saveza.

"Nakon intenzivnih aktivnosti u kontaktima s igračima, ovog trenutka ću vam dati popis 26 igrača. Zašto 26 – iz jednostavnog razloga jer su na listi sva tri stranca (Lafayette, Draper, Hamilton). Do 1. svibnja bit će donesena odluka u kojem smjeru idemo što se tiče tih igrača, odnosno na završnoj listi koja ide prema FIBA-i bit će 24 potrebna imena. Okupljanje je 8. lipnja", poručio je Aco Petrović na početku.

Petrović: Tomić je otpao, pitajte njega za dodatna obrazloženja

"Nisam razgovarao sa svih 26, razgovarao sam s onima koji su bili pod nekakvim upitnikom. Razgovarao sam i s Antom Tomićem i s Markom Popovićem. U razgovoru s Antom, zbog njegovih obiteljskih i profesionalnih obaveza, dogovorili smo se da moje obrazloženje ovdje bude poprilično suhoparno, a ako trebate dodatna obrazloženja trebate kontaktirati njega. Marko Popović je već prošle sezone bio praktički pred završetkom karijere, međutim otvorila se ta Fuenlabrada u kojoj igra iznimno dobro. No kako kaže – moje tijelo je pod svakodnevnim voltarenom  i jednostavno u ovakvom stanju, aktivnost preko ljeta zahtijevala bi za njegovu zadnju godinu karijere puno odricanja. Žao mi je što neće biti tu, ali tijelo jednostavno nije za to", dodao je Petrović.

Hrvatska će se okupiti 8. lipnja u Svetom Martinu na Muri gdje će ostati deset dana, a pripreme će nastaviti utakmicama s Kanadom i Češkom u Istri od 20.-26. lipnja. Potom se vraćaju u Sv. Martin i 2. srpnja odlaze u Torino gdje će igrati protiv Tunisa i Italije, a u drugoj skupini su Grčka, Meksiko i Iran. Pobjednik ide na OI.

Pročitajte više