Aco Petrović najavio spektakl za Dražena. S kim će igrati hrvatska reprezentacija?

Foto: Robert Anic/PIXSELL

DRAŽEN PETROVIĆ nadolazeće bi jeseni napunio 60 godina, a povodom rođendana hrvatske košarkaške legende u rujnu će se u zagrebačkoj Areni održati memorijalna utakmica u njegovu čast. Aleksandar Petrović, brat pokojnog Dražena, na društvenoj mreži X objavio je da će se utakmica igrati 5. rujna te zahvalio političkom vrhu što je pristao na sufinanciranje organizacije.

"Hvala Vladi Republike Hrvatske, premijeru Plenkoviću te resornoj ministrici Brnjac što su donijeli odluku o sufinanciranju Memorijalne utakmice Dražen Petrović, koja će se održati 5. rujna 2024. u Areni Zagreb. Sve dodatne informacije vezane za ovu, nadam se spektakularnu utakmicu, bit će objavljene na pressici kroz nekoliko dana", napisao je Aco.

Revijalna utakmica u Draženovu čast bila je u planu za razne obljetnice, još prije deset godina se kalkuliralo s gostovanjem jednog od Draženovih NBA klubova - Brooklyn Netsa ili Portland Trail Blazersa - u Zagrebu, ali osiguranje za NBA zvijezde koštalo bi više desetaka milijuna dolara.

Hrvatska protiv Reala?

Za ovu se godinu planira utakmica hrvatske reprezentacije i zasad još nepoznatog protivnika, a nekako se najrealnijim izborom čini Real Madrid, kao jedan od pet Draženovih klubova, koji nije toliko skup kao NBA momčadi, a opet izuzetno atraktivan jer je radi od trenutačno najboljoj europskoj momčadi.

Draženov rođendan je 22. listopada, ali u to vrijeme sezone već uzimaju maha, pa je kudikamo praktičnije ovakav događaj organizirati nešto ranije, u terminu priprema europskih klubova. Potvrdu protivnika i detalje o utakmici, kako je Aco i najavio, očekujemo uskoro.

Pročitajte više