Aco Petrović oduševljen srpskim klubom: Njihova igra je nešto najljepše što sam vidio

Screenshot: YouTube / ABA Liga j.t.d.

IAKO su se Crvena zvezda i Partizan uz Budućnost izdvojili kao najbolje momčadi ABA lige, bivši hrvatski izbornik Aleksandar Petrović najviše uživa u utakmicama trećeg beogradskoga kluba u regionalnom natjecanju. U podcastu ABA Talks s Edinom Avdićem, Žarkom Paspaljem i Sašom Dončićem istaknuo je koliko se divi Megi.

"Ekipa za koju bih ja osobno kupio ulaznicu da je gledam je Mega", rekao je Aco. "Tamo možeš vidjeti sve, to je rapsodija od košarke. Oni će, potpisujem, biti četvrti na kraju i imati prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. Vidiš tu mladost, ali i kvaliteti sve je uređeno i znaju se pravila. Kad Mega odigra utakmicu, meni je to nešto najljepše što sam ove godine vidio."

Klub agenta koji mlade igrače lansira u NBA

Mega je trenutačno peta u ABA ligi s omjerom 15-10, odnosno jednom pobjedom manje od četvrte Cedevite Olimpije, koju može preskočiti ako danas u posljednjem kolu pobijedi Igokeu u gostima. 

Klub agenta Miška Ražnatovića posvećen je razvijanju mladih igrača i plasiranju u NBA ligu, a najpoznatiji njegov izvozni proizvod je Nikola Jokić, a prvi dio sezone tamo je proveo i igrač Zvezde Nikola Topić, od kojeg se očekuje da bi mogao biti izabran među prvih pet na draftu ove godine.

U Megi su prije izlaska na draft igrali i hrvatski košarkaši Ivica Zubac i Karlo Matković, a trenutačno su tamo Lovro Gnjidić i Andrija Jelavić.

Pročitajte više