nogomet

Adebayor je promijenio dosta klubova, ali najnoviji izbor je i najčudniji

Foto: Getty Images

EMMANUEL ADEBAYOR (35) ima novi klub. 

Bivši napadač Arsenala, Manchester Cityja i Real Madrida potpisao je za južnoamerički klub Olimpia iz Paragvaja. Tamo će ponovno udružiti snage s Roqueom Santa Cruzom s kojim je dijelio svlačionicu i u Manchesteru.

Olimpia je trenutačno peta ekipa tamošnjeg prvenstva, a predsjednik kluba Marco Trovato ispunio je obećanje u kojem je naveo da će dovesti zvučno pojačanje nakon što se proteklog vikenda klubu pridružilo dodatnih 20 tisuća članova. 

Adebayor je bio bez kluba nakon što je u prosincu raskinuo s turskim Kayserisporom koji vodi Robert Prosinečki. 

Togoanski veteran imao je bogatu karijeru. Nastupao je u Engleskoj, Španjolskoj, Francuskoj i Turskoj, ali je najbolje dane proveo u Arsenalu za koji je sakupio preko 100 premierligaških nastupa. Tamo se igrački i afirmirao pa su uslijedile posudbe u City i Real Madrid prije nego što je postao punopravni igrač Tottenhama.

Kasnije u karijeri nastupao je još za Crystal Palace, Istanbul Bašakšehir i Kayserispor, za koji je nastupio svega osam puta i ubilježio dva zgoditka.

Paragvajska Olimpia bit će Adebayoru 10. klub u profesionalnoj karijeri otkako je 2001. godine napustio Togo i otisnuo se u Francusku, gdje je nosio dresove Metza i Monaca prije transfera u Arsenal.

Iako je igrao za pregršt velikih klubova, Adebayor se nije naosvajao odličja. Najveće dostignuće mu je osvajanje Kupa kralja s Realom u sezoni 2010./11.

U reprezentaciji Toga i dalje drži najveći broj nastupa i pogodaka. Čak 87 puta nosio je dres nacionalne selekcije i pritom postigao 32 zgoditka. 

U Južnoj Americi će debitirati idući vikend protiv Octubrea. 

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više