transferi

Ademi napušta Dinamo i odlazi kod Krune Jurčića u Emirate?

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

ARIJAN ADEMI (28) napušta Dinamo.

Kako doznajemo iz izvora bliskih klubu, kapetan Modrih odlazi u Al Nassr koji vodi Krunoslav Jurčić, a transfer bi trebao biti realiziran u narednim danima.

Sve bi trebalo biti gotovo kroz nekoliko dana

Ademi bi danas ili sutra trebao napustiti pripreme Dinama i otići u Ujedinjene Arapske Emirate iako je ozlijeđen zbog čega trenira odvojeno od ekipe.

Klub i trener Nenad Bjelica neće mu raditi probleme oko transfera. Makedonskom reprezentativcu to je velika prilika da odradi još koju godinu bogatog ugovora pred odlazak u mirovinu. Dinamu je, također, ovo olakšavajuća okolnost jer je Ademi jedan od plaćenijih igrača u sastavu. 

Detalji oko odštete nisu poznati, ali zna se da je Real Betis nedavno nudio Dinamu 2,5 milijuna eura za kapetana momčadi. 

"Tko ne bi htio biti kao Totti?"

Kapetan hrvatskog prvaka zarađuje oko 500 tisuća eura godišnje, pa će njegovim odlaskom uprava s Maksimira dobiti dodatan prostor za manevar pri dovođenju novih ili poboljšanju ugovora nekim postojećim igračima.

"Moja karijera je nešto posebno. Od uspona, padova, one afere u kojoj sam nevin bio izoliran i odvojen od nogometa, pa do sada kada smo pisali povijest Dinama. I zato ne mogu biti decidiran prema nekim stvarima i opcijama. Pa koji igrač ne bi htio biti Totti kluba koji voliš, ali ne mogu sada to reći, a sutra dođe ponuda s kojom se klub složi i odem iz Maksimira. Bit će što bude. Naravno, želja mi je igrati u ligama Petice", odgovorio je nedavno Ademi u jednom intervjuu na pitanje bi li želio, kao Francesco Totti, ostati u Dinamu do kraja života. 

Ipak, Dinamov kapetan nije izdržao. Stigla je ponuda koju ni on ni Dinamo nisu mogli odbiti.

Brojne ponude Dinamo i Ademi dosad su odbili, ali ovu su odlučili prihvatiti

Ademi je u Dinamu od 2010. godine, kada ga je Kruno Jurčić prvi put vodio, i dosad je odbijao mnoge ponude u znak zahvalnosti zbog podrške za vrijeme trajanja njegove suspenzije. Tražili su ga francuski Lille, španjolski Betis... Ademi i Dinamo odbijali su ponude, ali ovu iz Emirata odlučili su prihvatiti.

Prije četiri godine makedonski je reprezentativac dobio četiri godine zabrane igranja jer je pao na doping testu nakon utakmice Lige prvaka u kojoj je Dinamo 16. rujna 2015. s 2:1 pobijedio Arsenal. Nakon što je UEFA odbila žalbu, Dinamo se žalio Međunarodnom sportskom sudu u Lausannei, koji mu je 24. ožujka 2017. kaznu prepolovio.

28-godišnji Šibenčanin kroz godine izrastao je u legendu Dinama. Odigrao je 252 utakmice, zabio 22 gola, a postao je simbol požrtvovnosti i pravi vođa Dinamove svlačionice.

Pročitajte više