Europa liga

Advocaat: Obrana mi je rekla da ono nad Ademijem nije bio jedanaesterac

Foto: Jurica Galoić/PIXSELL

DINAMO i Feyenoord su u Maksimiru odigrali remi bez golova u prvom kolu Europa lige, a dojam je kako obje momčadi mogu biti zadovoljne.

Dinamo je u prvom poluvremenu obranjenim kaznenim udarcem spasio Dominik Livaković, dok je Feyenoord posljednjih 17 minuta utakmice igrao s igračem manje nakon što je drugi žuti karton dobio Marcos Senesi.

Puno neiskorištenih prilika se protiv Dinama moglo obiti o glavu

"Mogu reći da sam zadovoljan u konačnici, ali ako gledamo cijelu utakmicu imali smo je pod kontrolom i puno prilika što se protiv momčadi poput Dinama može obiti o glavu. Mi smo imali bolje šanse u prvom poluvremenu, a Dinamo u drugom poluvremenu", rekao je nakon utakmice trener Nizozemaca Dick Advocaat.

Upitan o mogućem penalu na Arijanu Ademiju u drugom poluvremenu je odgovorio:

"Obrana mi je rekla nakon utakmice da ono nad Ademijem u drugom poluvremenu nije bio jedanaesterac."

Dinamo je dobra momčad i zahtjevan protivnik

Podsjetimo, Bruno Petković je petom proigrao Ademija kojeg je srušio obrambeni igrač u kaznenom prostoru, ali sudac iz Finske se nije oglasio.

Na kraju se Advocaat osvrnuo na snagu Dinamo koji bi po jačini kadra trebao biti najveći konkurent Feyenoordu za prolazak dalje.

"Sve momčadi koje igraju Europa ligu imaju kvalitetu, da nemaju, ne bi bile ovdje. Dinamo je dobra momčad i zahtjevan protivnik, ali da smo zabili kazneni udarac, vjerojatno bi utakmica išla u drugom smjeru i otvorilo bi se još prostora za novi pogodak", zaključak je iskusnog trenera.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više