EUROPSKE LIGE

Ajax je pronašao zamjenu za Ten Haga, koji ide u Manchester United

Foto: EPA

ERIK TEN HAG na kraju sezone napušta klupu Ajaxa te će od iduće voditi Manchester United. Belgijski RTBF piše kako će na njegovo mjestu u nizozemskog, ali i europskog velikana doći Alfred Schreuder, u ovome trenutku trener Club Bruggea. "U Brugge je došao u siječnju, no vjerojatno već sada pakira kofere. Neovisno o tome osvoje li naslov belgijskog prvaka, Schreuder će otići u Ajax, koji ga zove posljednjih tjedana", objavio je RTBF.

Riječ je o 49-godišnjem nizozemskom stručnjaku koji je prije Bruggea bio pomoćni trener u Barceloni, za vrijeme Ronalda Koemana. U Hoffenheimu je od 2019. do 2020. bio glavni strateg, što znači da je vodio hrvatskog reprezentativca Andreja Kramarića, dok je ranije u tom bundesligašu asistirao Julianu Nagelsmannu.

"Ajax će platiti Schreuderovu izlaznu klauzulu, što je oko 1.5 milijuna eura", navodi RTBF. U Ajaxu je također bio pomoćnik, i to baš Ten Hagu, a vodio je i Twente. Club Brugge, njegova još uvijek aktualna momčad, nalazi se u fazi doigravanja te se bori za naslov belgijskog prvaka s USG-om.

Pročitajte više