Ako Dinamo ne prezimi u Europi, Barišić odlazi

PREDSJEDNIK zagrebačkog Dinama Mirko Barišić najavio je svoj odlazak iz kluba ukoliko "obnovljeni" Dinamo ispadne iz europskih natjecanja prije zime, piše Jutarnji list.

Barišić je u društvu supruge Božene pratio Dinamov trening u švicarskom mjestu Chermignon, pri čemu nije skrivao zadovoljstvo viđenim.

"Definitivno, ovo je skup pristojnih mladića i odličnih nogometaša i uvjeren sam da je samo pitanje vremena kada će Dinamova momčad biti jaka sukladno vrijednostima njezinih igrača. Trener Jurčević imat će dosta posla." – izjavio je Barišić u razgovoru s novinarom Jutarnjeg lista.

Ako Dinamo ne prođe pretkolo kupa UEFA, Barišić će, ako ništa drugo onda zbog velikog novca potrošenog na pojačanja, sezonu smatrati neuspješnom.

"Ovaj cijeli projekt rađen je radi ozbiljnijih i dugotrajnijih nastupa u Europi i ako oni ove sezone izostanu, smatrat ću to dovoljnim razlogom da odem. Sve drugo bilo bi poistovjećivanje s klubom, a tko kaže da poslije Mirka Barišića ne može doći neki uspješniji predsjednik?" – kazao je prvi čovjek Dinama.

Barišić tvrdi da igrači Dinama imaju uvjete za treniranje ravne onima u najboljim europskim klubovima, te kako isprika za neosvajanje domaćeg prvenstva jednostavno ne smije biti.

"U našim planovima za sljedeću sezonu podrazumijevamo osvajanje domaćeg prvenstva. S ovakvim igračima to jednostavno mora biti imperativ." – izjavio je Barišić, pa dodao: "Samo, klub nakon ovakvih ulaganja u dovođenje igrača teško može preživjeti bez Europe i zato to toliko ističem."

Pročitajte više