hrvatska reprezentacija

Ako je ovo bio plan Dalića, onda je to fantastično. Bili smo savršeni u drugom dijelu

Foto: Pixell/Sanjin Strukic

HRVATSKA je u pretposljednjem kolu Lige nacija nakon odličnog drugog poluvremena pobijedila Dansku 2:1 i preotela joj je vrh skupine. Nakon jako lošeg prvog poluvremena, u nastavku je igra bila puno bolja. Borna Sosa je zabio za 1:0, izjednačio je Christian Eriksen nakon velike pogreške Šutala, a za samo minutu i pol krasnim golom je pobjedu Hrvatskoj donio Lovro Majer.

Hrvatska uoči gostovanja kod Austrije ima bod prednosti nad Danskom, koja joj je jedini konkurent za plasman na Final Four, a u posljednjem kolu dočekuje Francuze.

Pobjedu Hrvatske za Index je analizirao Igor Pamić. 

Dva poluvremena, dva različita svemira. Na početku smo pokušali s visokim pritiskom nešto napraviti, no nismo uspijevali baš ništa napraviti u fazi napada. Nismo mogli kvalitetno izaći iz svoje polovice niti smo u prvih 45 minuta napravili neku suvislu akciju. U redu, ni Danci nisu također u prvom dijelu ništa napravili. Čitavo poluvrijeme je bilo mlitavo, mlako. Bez ritma i bez ideje. 

Dva različita poluvremena, dva različita svemira

Drugo poluvrijeme je bilo fantastično. Sad mi je teško reći je li moj dojam takav zbog jako lošeg drugog, ali činjenica je da smo do greške Šutala i poklonjenog gola imali sve u svojim rukama. Sve je štimalo, pojačali smo ritam, ubrzali smo igru, probijali smo po bokovima.

Koliko su samo Juranović i Sosa puta probili stranu. Danci možda nisu sam vrh svjetskog nogometa, ali njih se nikako ne smije podcijeniti. Čvrsti su, jaki, brzi, igraju s puno automatizma i nema ekipe na svijetu koja s njima može računati na bodove. Tako da sam baš zadovoljan pobjedom, a posebno igrom u nastavku.

Ako je ovo bio plan Dalića, onda je to fantastično

Ne znam, možda je izbornikov plan bio da krenemo malo sporije, bez nekog većeg rizika. Ako je tako, onda je to fantastično jer to znači da imamo nekoliko varijanti koje možemo mijenjati tijekom igre.

Šutalo je pogriješio kod gola, ali to je Šutalo. Svatko tko ga prati u Dinamu, zna kako Šutalo igra. S obzirom na mladost, nevjerojatna je rutina njegove igre. Treba reći i da lopta koju je krivo dodao nije došla do Eriksena, koji je majstor, teško da bi pao gol iz te pogreške. Ipak, kad dođu vrhunske ekipe, te će se pogreške morati anulirati jer pravi igrači takve poklone neće propustiti kazniti. 

Ponavljam, čitavo prvo poluvrijeme nismo bili dobri, no u drugom kao da je na teren izašla neka druga Hrvatska. U prvih 45 minuta je jako teško bilo Pašaliću i Kramariću, kad ostatak momčadi nije pokazivao aktivnost i kad nije bilo energije. U prvom poluvremenu Hrvatska nije imala nijednog dobrog igrača tako da ne bih izdvajao nikoga da je posebno bio loš.

 

Pročitajte više