barcelona

Marca: Xavi u Barcu donosi puno više od nogometa. Spasit će je financijski

Foto: Guliver Image

XAVI bi sljedećeg tjedna trebao preuzeti Barcelonu, a španjolski mediji od otkaza Ronaldu Koemanu tvrde da će legendarni veznjak definitivno biti novi trener Barce.

O svemu se jučer prvi put oglasio i Al Sadd, koji je na Twitteru objavio da je Xavi fokusiran isključivo na trenutačni klub te da ugovor s Al Saddom ima do 2023. godine. No Španjolci ne mare previše i svaki vodeći sportski medij u toj zemlji svaki dan piše da je povratak Xavija u Barcu riješena stvar.

Sve je dogovoreno

"Radi se o satima ili danima, ali jedna stvar je sigurna - Xavi preuzima Barcelonu. Pregovori oko detalja su pri kraju, a Al Sadd neće Xaviju raditi nikakve probleme. On je u sjajnim odnosima sa šefovima toga kluba kojemu je donio četiri titule kao igrač i sedam kao trener, a prošlog tjedna je srušio rekord kluba s 34 utakmice u nizu bez poraza. Kad je njegov odlazak u pitanju, stvar je više osobne nego formalne prirode. Al Sadd poštuje Xavijevu želju za novim izazovom i taj rastanak će biti potpuno bezbolan", piše Marca.

No taj list otkriva da će Xavijev povratak na Camp Nou za Barcelonu značiti puno više od samog trenerskog znanja koje je Xavi demonstrirao u Kataru.

Barci neophodni katarski milijuni

"Njegov dolazak mogao bi imati dugoročne posljedice po Barcelonu. Qatar Airways je imao sponzorski ugovor s Barcelonom koji je završio Josep Bartomeu. On je naprasno nakon finala Lige prvaka 2015. godine prekinuo suradnju s Katarom jer je tražio više novca, koji nije dobio. Arapi su bili strašno razočarani i odnosi su bili nepovratno narušeni sve do sad. Xavi će ih sigurno popraviti i tako otvoriti Barceloni vrata prema katarskim milijunima koji su joj u vrijeme najveće financijske krize u povijesti itekako potrebni. Svi će biti zadovoljni Xavijevim dolaskom u Barcelonu."

Mundo Deportivo je prije nekoliko dana objavio da je Al Sadd Xavija i Barcu zamolio da on vodi momčad u sljedeće dvije utakmice nakon kojih dolazi dvomjesečna pauza i uprava u miru želi naći novog trenera.

Pročitajte više