Albanija plasman na Euro proslavila prijateljskim remijem s Kosovom

Foto: Hina

MJESEC dana nakon što je osigurala povijesni plasman na Europsko prvenstvo Albanija je u prijateljskoj utakmici remizirala s Kosovom 2:2

Najveći uspjeh svog nogometa albanski reprezentativci proslavili su prijateljskom utakmicom protiv Kosova, odmetnute srpske pokrajine koju priznaje 108 zemalja svijeta, ali još nije punopravni član nogometnih organizacija.

Manaj je doveo Albance u vodstvo u 54. minuti, a četiri minute kasnije Celina je izjednačio da bi Elbasani u 69. okrenuo na 2:1 za Kosovo. Branič RNK Split Rrahmani je u 72. zabio za 2:2.
 

 
Albanci, koji su zastavom velike Albanije prekinuli utakmicu sa Srbijom u Beogradu u kvalifikacijama za Euro, ovom su utakmicom dodatno zabili prst u oko Srbiji, koja se protivi priznanju Kosova i njegove nogometne reprezentacije, ali je drugoj albanskoj državi UEFA dopustila odigravanje prijateljskih utakmica, osim protiv onih iz bivše Jugoslavije.

Bila je to šesta utakmica reprezentacije Kosova otkad joj je FIFA dopustila odigravanje prijateljskih dvoboja, a na gradskom stadionu u Prištini susret je gledalo 17 tisuća navijača koji su jednako bodrili obje selekcije. I sam glavni grad Kosova bio je okićen albanskim zastavama i parolama koje su slavile povijesni, prvi plasman Albanaca na Europsko prvenstvo.

Za reprezentaciju Albanije igra velik broj igrača porijeklom s Kosova, a niz Kosovara igra i za Švicarsku i druge europske reprezentacije.

Pročitajte više