ATP

Alcaraz na Instagramu prokomentirao trijumf nad Đokovićem, obratio se i njemu

Foto: Profimedia

CARLOS ALCARAZ igrat će protiv najboljeg njemačkog tenisača Alexandera Zvereva za naslov pobjednika turnira Masters 1000 serije u Madridu. Sjajni 19-godišnji Španjolac do meča za titulu stigao je sjajnim tenisom na koji rješenja nisu našli ni Rafael Nadal ni Novak Đoković.

Nakon pobjede protiv 9. nositelja Camerona Norrieja, Alcaraz je u četvrtfinalu s 2:1 u setovima bio bolji od Nadala, a potom u epskom polufinalu sa 6:7(5), 7:5, 7:6(5) i od prvog tenisač svijeta Novaka Đokovića.

Srpski as je nakon meča istaknuo da je imao "problema s kontroliranjem njegovih lopti, očigledno i zbog nadmorske visine, bile su brže, zaista je bilo teško. Također, imao sam problem i s bekendom, nisam se mogao pozicionirati kako sam htio i to mu je dalo puno lakih poena. Mentalno se dobro držao, impresivno je da netko njegovih godina igra tako zrelo i hrabro. Zaslužio je pobjedu."

Alcaraz se nakon uspjeha oglasio na Instagramu s kojeg je uputio zahvalu publici na bodrenju, sve opisao kao nezaboravan dan, a onda se obratio i Đokoviću. "Jedva čekam sljedeću sjajnu borbu protiv Novaka Đokovića. Sretno na sljedećem turniru."

Pročitajte više