Alcaraz: Tko kaže da nije nervozan protiv Đokovića, laže

Foto: EPA

NOVAK ĐOKOVIĆ (36) pobijedio je Carlosa Alcaraza (20) 3:1 u setovima (3:6, 7:5, 1:6, 1:6) i plasirao se u finale Roland Garrosa. Rezultat ostavlja dojam da je srpski tenisač, treći na ATP-ovoj ljestvici, s lakoćom došao do pobjede. Međutim, posao mu je olakšala ozljeda Španjolca.

Alcaraza, trenutno najboljeg tenisača svijeta, u trećem setu uhvatio je grč u desnoj nozi koji mu je gotovo potpuno onemogućio kretanje. Tražio je više pauza i situacija se popravila, ali nedovoljno da bi dobio Đokovića. Činilo se čak da će predati meč, ali ipak je izdržao do kraja najiščekivanijeg susreta sezone, koji je upropastila ozljeda.

"Postojala je velika tenzija zbog meča. Počeo sam jako nervozno, a igrali smo dva intenzivna seta – dobre i teške razmjene, drop shotovi, sprintevi… Kombinacija dosta faktora, ali glavna je tenzija koju sam osjećao u prva dva seta", rekao je Alcaraz pa dodao:

"Nije lako igrati s Novakom, legendom našeg sporta. Ako netko kaže da nije nervozan kad treba na teren s Đokovićem, laže. Polufinale Slama, nervoza je svakako tu, a još više kada se igra s Novakom. Nadam se da će sljedeći put biti drugačije, ali nervoza će sigurno i tada biti prisutna."

Pročitajte više