Alen Babić: Borba s Rozanskim za pojas bit će brutalna, promijenit će mi život

Foto: Profimedia

NEPORAŽENI hrvatski boksač Alen Babić 18. ožujka ima najveći meč karijere. U Poljskoj će se protiv tamošnjeg junaka Lukasza Rozanskog boriti za naslov WBC-ova prvaka u bridgerweight kategoriji. Obojica imaju sličan učinak, neporaženi su, a samo jedanput borbu nisu završili nokautom, no Poljak je imao 14 mečeva, tri više od Babića.

Babić se nadao da će se borba održati u Engleskoj, na njegovom domaćem terenu, gdje je ostvario većinu od dosadašnjih 11 pobjeda, uključujući onu posljednju nad Adamom Balskim u svibnju prošle godine, kada je jednoglasnom sudačkom odlukom nakon 10 rundi osvojio Silver pojas, odnosno pravo na borbu koja ga čeka idućeg mjeseca.

Babić: Ovo će mi promijeniti život

"Bio sam spreman boriti se u Poljskoj i to sam govorio od početka, ali potajno sam se nadao da će se dvoboj održati u Engleskoj jer je to moj boksački dom. Razočaran sam što neće biti u Engleskoj", rekao je Babić, a prenosi portal Ringpolska.pl.

"Ovo je borba koja će mi promijeniti život. Nema ništa veće od meča za naslov svjetskog prvaka. Borba s Rozanskim bit će brutalna i sigurno će završiti prije isteka zadnje runde. On je vrlo opasan boksač koji sve borbe dobiva prekidom. Ali spreman sam za sve jer sam u neprekidnom treningu već osam mjeseci i nikad nisam bio u boljoj formi.

Rozanski unosi cijelo svoje tijelo u svaki udarac, želi nokautirati protivnika svakim udarcem i to je prekrasno. Ja imam sličan stil, pa će to biti borba kao u stara vremena. Nokaut je zagarantiran", kaže Babić.

Pročitajte više