boks

Alen Babić objavio da prisilno pauzira do ljeta

Foto: Igor Kralj / Pixsell

ALEN BABIĆ (30), hrvatski teškaš sa sve jačom svjetskom reputacijom nakon sjajne prošle godine, na društvenim mrežama je objavio da će zbog ozljede prisilno pauzirati:

"Moja #savagearmy ,obavještavam vas da me neće biti u ringu barem do ljeta. Za par dana me očekuje operacija desnog ramena, ozljeda koju vučem od zadnje borbe s kojom se nisam mogao pomiriti te sam trenirao svaki dan. Što je bol bila jača to sam ja jače trenirao ali postalo je nepodnošljivo pa sam otišao najboljem doktoru kojeg poznajem Tadiji Petroviću koji je kroz par minuta shvatio težinu ozljede te smo nakon MR slike dogovorili operaciju. Kao i do sad, učim isključivo na svojim greškama pa sljedeći put neću izgubiti 2 mjeseca zbog 'hrabrosti'.
Krećem opet ispočetka...

Savage."

Divljak iz Rovinja prošle godine postao je omiljen kod boksačkih fanova Hrvatske, ali i Engleske zbog specifičnog stila boksa i karaktera. Babić boksa stilom boksača prije više od 20 godina, nije ga strah ući u razmjenu i silovitim tempom od prve sekunde traži nokaut protiv protivnika.

Razvio je i reputaciju kao trash-talker, a kombinaciju svega toga je pokazao u zadnje tri borbe u 2020. Redom je rušio Shawndella Wintersa, Nialla Kennedyja i Toma Littlea te tako u šestoj profesionalnoj borbi nokautirao Toma Littlea i došao do šeste pobjede. Svih šest bilo je nokautom.

Hrabar i beskompromisan stil boksanja oduševio je brojne ljubitelje boksa, ali Babićev duhovit i izravan način ophođenja s fanovima na društvenim mrežama u kratko vrijeme pretvorio ga je u jednog od najpopularnijih hrvatskih sportaša.

Također, Babić je simpatije javnosti skupio kad je tijekom prvog vala pandemije koronavirusa prošlog proljeća danima neumorno s obitelji izrađivao zaštitne maske, a nedavno se među prvima priključio u pomoći ljudima Banije koji su nakon niza strašnih potresa ostali bez svojih domova.

Sljedeći Babićev meč trebao je biti 30. siječnja protiv bivšeg izazivača za naslov Erica Moline, kojeg je porazio i Babićev veliki rival Filip Hrgović.

Nažalost, zbog ozljede i operacije će pričekati.

Pročitajte više