Alkoholizam i depresija nisu ga slomili. Vratio se i pjesmom proslavio pobjedu

Foto: EPA

FRANCUSKI tenisač Lucas Pouille prošao je kroz nevjerojatnu transformaciju u posljednjih godinu dana. Nakon što je izborio ulazak u glavni dio Roland Garrosa kroz kvalifikacije, Pouille je postao jedna od najintrigantnijih priča turnira. Razlog tome su njegove kompleksne životne borbe.

Pouille je prošao kroz najteže razdoblje svog života obilježeno alkoholizmom, depresijom i mentalnom tjeskobom. Iako je bio jedan od najboljih igrača u svijetu tenisa (10. igrač svijeta 2018. godine) i ostvario značajne uspjehe, njegova karijera je naglo krenula nizbrdo. Ozljede su mu onemogućile da ostvari svoj puni potencijal, a rezultati su počeli patiti. Pouille je pao sve do 675. mjesta ATP ljestvice, na kojem se sada nalazi.

Vratio se kao pobjednik

Prošle godine, nakon Roland Garrosa, Pouille je donio odluku da se povuče iz tenisa kako bi se suočio sa svojim problemima. Zahvaljujući podršci svoje supruge i motivaciji koju mu je donijela njegova kćerkica, uspio se izvući i vratiti tenisu. Sudjelovao je na Challengerima, no nova ozljeda ga je ponovno zaustavila.

Ipak, unatoč svim poteškoćama, Pouille nije odustao. Kroz kvalifikacije Roland Garrosa prošao je pobjednički, a u prvom kolu glavnog turnira sastao se s istim protivnikom kojeg je već svladao u kvalifikacijama.

Njegova pobjeda protiv austrijskog tenisača Rodionova u prvom kolu bila je emotivna i posebna. Pouille više nije plakao od tuge, već je pjevanjem Marseljeze izrazio svoju radost i zahvalnost pred tisućama oduševljenih navijača na tribinama.

Pročitajte više