Allegri: Kean je fantastična zamjena za Mandžukića

Foto: Epa

JUVENTUS je danas imao priliku šest kola prije kraja prvenstva osvojiti 33. titulu prvaka Italije. Ako pitate navijače Stare dame, 35. naslov, jer oni broje i ona dva oduzeta zbog afere Calciopoli 2005. i 2006.

> SPAL - JUVENTUS 2:1 Juve propustio osigurati osmu titulu u nizu

Juve je danas mogao u dvoboju kod SPAL-a uzeti osmi naslov u nizu, ali domaći su šokirali goste i pobijedili su 2:1.

Juventus je zaigrao u gotovo rezervnom sastavu, nisu igrali ni Ronaldo ni Mandžukić. Allegri je još jučer najavio da će odmarati udarne igrače za uzvrat Lige prvaka protiv Ajaxa, pa su priliku dobili neki igrači iz drugog plana.

Juve je čak i poveo, a gol je zabila tinejdžerska senzacija talijanskog nogometa Moise Kean (19) u 30. minuti utakmice.

Čudesni dečko talijanskog nogometa ovim je golom srušio dva rekorda. Bio mu je to šesti gol u Serie A ove sezone te je tako prestigao rekord ikone Juventusa Alexa Del Piera koji je s 19 godina u sezoni 1993./1994. postigao pet golova u dresu Stare dame.

Također, Kean je danas srušio i rekord Marija Balotellija tako što je postao najmlađi igrač u povijesti talijanskog nogometa koji je zabio četiri ligaška gola u nizu. Balotelli je 2009. igrajući za Inter s 19 godina zabio tri gola zaredom.

Allegri koji je Keana iz igre izvadio u 69. minuti oduševljen je s mladim napadačem.

''Nisam nezadovoljan. Žao mi je poraza jer mislim da smo zaslužili barem remi. Platili smo danak neiskustvu, ali Dybala je odigrao cijelu utakmicu. Danas je odigrao jako dobro, a i zabavljao se na terenu. To je jako važno s obzirom na trenutak koji prolazi. Danas je sjajno odgovorio. Sretan sam zbog njega i to je dobar znak za utorak i Ajax'', kazao je Allegri pa je rekao koju riječ o Keanu:

''Mlad je, puno je igrao i noge su mu postale teške. U drugom poluvremenu bio je znatno manje agresivan i zato sam ga izvadio. Važno nam je da je u ovakvoj formi'', rekao je Allegri pa je poslao važnu poruku i njemu i Mandžukiću prije uzvratne utakmice s Ajaxom u Ligi prvaka.

Na pitanje o hijerarhiji i sastavu protiv Ajaxa, Allegri je rekao: ''Kean je zamjena za Mandžukića, ali je drugačiji tip igrača i puno više napada. Dobro je da to u ovom trenutku znamo."

Pročitajte više