Video - Almeyda novi trener Rivera: Sucu utakmice prijetili smrću na poluvremenu



SERGIO PEZZOTA, sudac utakmice argentinske lige između River Platea i Belgrana, primio je prijetnje smrću od strane domaćih navijača na poluvremenu play-off utakmice nakon koje je River ispao iz prve lige. Nakon poraza u prvoj utakmici od 2:0, River Plate nije uspio nadoknaditi taj zaostatak u uzvratu (1:1) te su po prvi puta u klupskoj povijesti ispali iz elitnog društva. Na poluvremenu, pri rezultatu 1:0 za domaćina, nekoliko navijača Rivera upalo je u svlačionicu sudaca kako bi "osigurali" ostanak njihovog kluba u ligi.

"Ako ne sviraš penal nećeš napustiti stadion. Sviraj ga ili ćemo te ubiti",  bile su riječi napadača. Pezzotta je dosudio jedanaesterac pred kraj utakmice koji Mariano Pavone nije uspio realizirati.   U izvješću koji je već spomenuti sudac poslao argentinskom savezu piše i kako je bio primoran nekoliko minuta ranije označiti kraj utakmice zbog nedostatka sigurnosnih mjera. Klub bi mogao biti kažnjen s oduzimanjem nekoliko bodova na početku iduće sezone zbog nereda svojih navijača nakon posljednjega sučevog zvižduka.



Almeyda novi trener River Platea


Dosadašnji kapetan nogometaša River Platea, 37-godišnji Matias Almeyda, imenovan je novim trenerom novopečenoga argentinskog drugoligaša. "Matias Almeyda jednoglasnom je odlukom Izvršnog odbora imenovan trenerom u predstojećem prijelaznom razdoblju", priopćili su iz kluba.

Almeyda nema trenerskog iskustva. U River, svoj matični klub, vratio se igrati 2009. godine iz argentinskog četvrtoligaša Fenixa. Tijekom bogate karijere zadnji je vezni nogometaš uspješno branio boje Parme i Lazija, te nastupao za Argentinu na Svjetskim prvenstvima 1998. i 2002. godine.

Na istome, izvanrednom zasjedanju klupskoga Izvršnog odbora Danielu Passarelli produljen je predsjednički mandat, također jednoglasno. Porazom od Belgrana (ukupno 3:1) u dvjema utakmicama razigravanja za prvu argentinsku ligu najslavniji je argentinski klub u drugi razred natjecanja (Nacional B) ispao prvi put u svojoj 110-godišnjoj povijesti.

Pročitajte više