Amerika poludjela za Dončićem: "Božanski, pogledajte taj pokvareni lažnjak!"

Foto: Gulliver / Getty Images

SLOVENAC je osvojio Ameriku. Mirne duše i bez imalo pretjerivanja to se može napisati i reći nakon što je Luka Dončić za Dallas odigrao tek prve tri utakmice u NBA-u.

Amerikanci padaju ničice pred 19-godišnjim Slovencem i jedu mu iz ruke, ali ne samo zato što je on najnovija "velika bijela nada" najjače košarkaške lige svijeta ili jer je posebno atraktivan Amerima zato što dolazi iz njima egzotične i nepoznate europske državice.

Dončić impresionira u NBA-u svestranošću, mirnoćom, drskošću i samopouzdanjem kada se lomi utakmica.

Sve to mi s ove strane bare znali smo o njemu još dok je kao "stariji maloljetnik" dominirao u Realu. A sada to ponavlja u Americi.

U pobjedi nad Bullsima bio je najbolji uz DeAndrea Jordana, s kojim od početka sjajno surađuje.

Akciju kojom je driblingom i lažnjacima izvozao Lopeza i Holidaya, nakon čega je poslužio Jordana za poentiranje, NBA je uvrstila među pet najboljih sinoć uz ovakav komentar:

"Luka Dončić paralizirao je um Justina Holidaya ovom božanskom asistencijom. A sve je počelo lažnjakom, za Boga miloga! Pogledajte vi to. Luka the rookie gives the cookie!"

ESPN je također istaknuo jedan od vrhunaca dana: "Dončić je očarao lažnjakom i asistencijom za Jordana. Zavrtio je glave suparnicima s pokvarenim lažnjakom, a zatim dodavanjem suigraču."

Mavericksi su na službenom Twitteru par puta objavili snimku Dončićeve čarolije: "Bio je tamo, a zatim... Čekajte, kako je to došlo do DJ-a?"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.