Amerikanci: Biuk je frustrirao navijače, ali moraju shvatiti da ima jedva 20 godina

Foto: Profimedia

STIPE BIUK (20) došao je do svog drugog gola za Los Angeles FC. Hrvatski krilni napadač postigao je prvi gol svoje momčadi u domaćoj 2:1 pobjedi protiv San Jose Earthquakesa. Uspio je to već nakon tri minute igre. Američki novinar Justin Ruderman za portal The Striker pisao je o Biuku.

"Mladi Hrvat imao je težak početak u MLS-u. Neupitno je jedan od najboljih mladih kreatora, osobito iz driblinga, ali nedostatak završnice frustrirao je mnoge navijače LAFC-a. Velika očekivanja su neizbježna s obzirom na cijenu od 6.5 milijuna eura, no o njima treba dobro razmisliti.

Biuk je u Los Angelesu kako bi se razvio u najboljeg igrača koji može biti, što će dugoročno koristiti LAFC-u, ali potrebno je vrijeme. Ljudi moraju očekivati razdoblje prilagodbe s obzirom na to da ima jedva 20 godina te se preselio s jednog kraja svijeta na drugi", stoji u tekstu The Strikera.

Trener: Kod Biukova gola vidjeli smo na čemu smo radili s njim

Trener LAFC-a Steve Cherundolo govorio je o Biuku nakon utakmice. "Nije baš imao sreće jer su mu golmani branili dobre udarce. Trebao je zabiti već nekoliko golova ove sezone. Baš smo kod Biukova gola vidjeli na čemu smo radili s njim. Kontrola, malo dodira i povlačenje poteza. Manje koraka, manje dodira. Izuzetno dobro je to izveo, sretan sam zbog njega, dobro je igrao", rekao je Cherundolo.

Bivši igrač Hajduka i mladi hrvatski reprezentativac poručio je kako je svakodnevno radio na treningu te potvrdio da je sretan zbog gola koji mu može dati više samopouzdanja za nastavak sezone. LAFC se nalazi na prvom mjestu Zapadne konferencije s 25 bodova iz 12 susreta.

Pročitajte više