Amerikanci još uvijek mogu zabraniti Đokoviću da igra kod njih

Foto: EPA

SRPSKI tenisač Novak Đoković održao je izvanrednu konferenciju za medije nakon osvajanja Australian Opena. Nije to bilo ništa dramatično kao što zna biti kad su izvanredne presice u pitanju. No Đoković je otkrio kakvi su mu planovi za bližu budućnost. 

Najprije ga čeka nastup na turniru u Dubaiju, nakon čega bi trebao krenuti prema Sjedinjenim Američkim Državama, odnosno na turnire iz Masters serije u Indian Wellsu i Miamiju na kojima nije bio već neko vrijeme. Sve ovisi o tome hoće li moći ući u SAD, odnosno hoće li dobiti posebnu dozvolu za nastup, pošto nije cijepljen.

"Proces je u tijeku i to je sve što znam. To su stvari koje su izvan moje kontrole. Naravno da bih volio igrati i jer sam dobio podršku direktora Indian Wellsa i Miamija. Oni žele da dođem, ja želim doći i nadam se da ću dobiti pozitivan odgovor i od treće strane", rekao je Đoković.

Borba s Alcarazom za prvo mjesto

Srpski tenisač od početka pandemije koronavirusa zagovara antivakserske stavove. Nije se htio cijepiti i tako je dobio zabranu nastupa na mnogim turnirima, uključujući i prošli Australian Open, koji se pretvorio u sudsku dramu.

Đokoviću je trenutno za prvo mjesto ATP ljestvice konkurencija mladi španjolski tenisač Carlos Alcaraz, za kojeg je rekao da mu nije pravi rival, već je to Rafael Nadal, s kojim se izjednačio po broju osvojenih Grand Slamova (22). 

Pročitajte više