KUĆA SLAVNIH

Amerikanci unaprijed objavili tko ove godine ulazi u Košarkašku kuću slavnih

Foto: Profimedia

IAKO će tek za vikend, tijekom Final Foura sveučilišne NCAA lige, biti objavljen cijeli popis novih stanovnika Košarkaške kuće slavnih, neka imena već su procurila. Dobro upućeni The Athleticov novinar Shams Charania javlja da će među njima biti Manu Ginobili.

Legendarni Argentinac prvi je put bio nominiran i odmah je primljen u Kuću slavnih. Argentinac je u NBA ligi dvaput bio All-Star igrač, ali što je puno važnije, četiri puta bio je prvak sa San Antonio Spursima, a njegovi uspjesi daleko nadilaze NBA jer je bio i prvak Eurolige te olimpijski pobjednik s Argentinom.

Osim njega, potvrđeno je da su u Kuću slavnih primljeni i Tim Hardaway te Swin Cash, kao i treneri George Karl i Bob Huggins. Hardaway je bio peterostruki All-Star, a Cash trostruka WNBA prvakinja i dvostruka olimpijska pobjednica.

Na popisu nominiranih još su bivši igrači Michael Cooper i Marques Johnson, legendarna košarkašica Lindsay Whalen, trenerice Marianne Stanley i Leta Andrews te sudac Hugh Evans, a otkrit će se i koga je izabrao međunarodni odbor, koji je zaslužan za uvrštenje petorice Hrvata - Kreše Ćosića, Dražena Petrovića, Mirka Novosela, Dina Rađe i Tonija Kukoča.

Pročitajte više