Ana Jelušić: Herbst je veliki favorit, ali Ivica će ići na sve ili ništa

ZA BOLJI rezultat na Sljemenu nedostajalo je zraka, samopouzdanja i preciznosti, no Ana Jelušić nije nezadovoljna. U predvečerje muške utrke, nakon izvlačenja startnih brojeva, Riječanka se družila s navijačima i poručila;

"Jako rijetko mijenjam mišljenje nakon utrke. Ostajem pri svome. Istina je da su moje želje bile malo veće od rezultata, ali u nijednom trenutku nisam najavljivala nikakva postolja. Nisam bila u poziciji za to. Realna opcija bila je da uletim među sedam, ali nije mi uspjelo, što zbog zdravstvenih problema, što zbog grešaka koje sam napravila u obje vožnje. No, svog 11. mjesta se definitivno ne sramim. U bilo kojoj stranoj državi imala bi svoje mjesto u prvoj ekipi i mislim da to dovoljno govori da moji rezultati nisu toliko loši."

> Svi ste gore? Na Sljemenu idealni uvjeti za vožnju, prodano osam tisuća ulaznica

> "Zagreb ima posebnu publiku, ovdje je uspjeh poseban gušt!"

> Kosteliću treća sreća: Ivica 3. na stazi, Herbst prvi

Kako se danas osjećaš, jesi li spremna za nastavak sezone?

Osjećam se bolje, dobila sam terapiju, izvadila sam krv, preboljela virozu... Izgleda da se na Sljemenu sve to skupilo, u onoj drugoj vožnji... Nemam puno izbora, sve ću to prehodati, probat zaliječiti do kraja.

Večerašnja utrka bit će uzbudljiva, tko može zaprijetiti favoritima? Stigneš li uopće pratiti muške utrke?

"Stignem pratiti dečke, posebno između dvije vožnje, a rezultate uvijek čekiran. Mislim da će utrka biti jako napeta, Herbst je veliki favorit, ali Ivica će ići na sve ili ništa. Nadam se da će ga koljeno poslužiti. Tu je Moelg, Matt, i mnoga druga imena."

Ivicu kao najveću prijetnju favoritima vidi i Nika Fleiss.

"Nema sumnje da će ga Sljeme ponijeti. PItanje je koliko koljeno može, ali znam kako će Ivica reagirati kada čuje podršku tisuće navijača uz stazu, Bacit će se na glavu, on može napraviti čudo."

Pročitajte više