LIGE PETICE

Ancelotti ispisao povijest liga Petice. Sličan rekord drži samo Tomislav Ivić

Foto: EPA

CARLO ANCELOTTI danas je ispisao povijest liga Petice. Real Madrid je osvojio 35. naslov prvaka Španjolske,  a to je za Ancelottija bila peta titula u petoj različitoj ligi Petice. Madridski klub posljednji je put bio prvak 2020. godine, a prošle sezone se titulom okitio gradski rival Atletico. Naslov prvaka momčad Carla Ancelottija je potvrdila 4:0 pobjedom protiv Espanyola na Santiago Bernabeuu.

Osim što je prvi u povijesti kojem je uspjelo ovakav pothvat ostvariti u ligama Petice, Ancelotti je postao tek drugi trener u povijesti nogometa koji je osvajao titule u pet različitih europskih prvih liga. Prije njega je to uspio legendarni hrvatski trener Tomislav Ivić.

Doduše, treba napomenuti da je Ligue 1 koju je Ancelotti osvojio s PSG-om u tom trenutku, dakle u sezoni 2012./2013., bila 6. liga u Europi po koeficijentu, iako se oduvijek uzima kao liga Petice. Ivić je s Hajdukom osvojio jugoslavensku ligu jednom kada je ona bila 13. i dvaput kada je bila 7. liga Europe. Nizozemsku je osvojio s Ajaxom, belgijsku s Anderlechtom, portugalsku s Portom i francusku s Marseilleom.

Pročitajte više