LIGE PETICE

Ancelotti u Realu želi Engleza koji je bio najbolji protiv Hrvatske na Euru

Foto: EPA

CARLO ANCELOTTI je upravi Real Madrida dao popis igrača koje bi volio dovesti u klub. Prema navodima španjolskih medija, u pitanju su igrači iz dva talijanska i jednog engleskog kluba. Konkretnije, želi Sassuolovog Manuela Locatellija, Nicolu Barellu iz Intera te Leedsovog talenta Kalvina Phillipsa, koji je bio asistent za gol Engleske u utakmici protiv Hrvatske na Euru.

Locatelli je i na popisu Juventusovih želja za novu sezonu, a spominje se i kao igrač koji bi mogao preseliti u Paris Saint-Germain. Španjolski izvori navode da će mu biti teško doći i do Barelle, kojeg u Interu vide kao kapetana koji će godinama igrati za klub, pa se kao najizgledniji novi igrač Reala spominje Kalvin Phillips.

Podsjeća se da je odigrao odličnu utakmicu protiv Hrvatske na Europskom prvenstvu te da je iskoristiv na više pozicija u veznom redu, ali i u obrani.

Phillips je cijelu karijeru u Leedsu, čiji ga navijači od milja zovu "jorkširski Pirlo", a tako ga je nakon sjajne akcije za pobjednički gol Engleske protiv Hrvatske prozvao i BBC: "Doista, danas igra kao da je Pirlo iz Yorkshirea. Phillips je naš najbolji čovjek na terenu protiv Hrvatske. Neumorni trkač i savršeni dodavač je akcijom u kojoj je kombinirao upravo ove dvije vrline donio pobjedu."

Nastup protiv Hrvatske bio je njegov tek deveti nastup za reprezentaciju Engleske u kojoj je debitirao prošlog ljeta.

Pročitajte više