Ancelotti: Sretan sam. Želim cijeli život ostati u Realu

Foto: Epa

POSLJEDNJIH tjedana sve se češće špekulira o tome da će Carlo Ancelotti na ljeto napustiti Real. Madridski mediji pišu da Talijan i gazda kluba Florentino Perez nisu u dobrim odnosima. Ancelotti je ljut na Pereza zbog odugovlačenja povećanja godišnjih primanja, a Perez zamjera treneru da je izgubio nekoliko važnih utakmica ove sezone, posebice od Barcelone.

"Ancelotti je blizu odlaska i samo ga osvajanje Lige prvaka može zadržati u Realu", tvrdi talijanska Gazzetta dello Sport. Ancelotti je uveo Real u četvrtfinale Lige prvaka ove sezone, ali u španjolskom prvenstvu njegova momčad ima čak 12 bodova manje od Barcelone.

Samo ga Liga prvaka može spasiti

Posljednjih dana Ancelottija se povezuje s preuzimanjem reprezentacije Brazila, koja je bez izbornika otkako je Tite otišao poslije poraza u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva od Hrvatske. Titea privremeno mijenja Ramon Menezes, izbornik mlade reprezentacije, ali zna se da je to samo do ljeta.

Ovog tjedna je Ederson, golman Manchester Cityja i reprezentacije Brazila, otkrio da je Ancelotti blizu toga da postane izbornik Brazila: "Pričao sam s Casemirom, Viniciusom i Militaom. Vrlo je velika vjerojatnost da će Carlo Ancelotti postati novi izbornik Brazila."

Brazilci sanjaju Talijana

Predsjednik brazilskog nogometnog saveza Ednaldo Rodrigues Gomes javno je rekao kako se toplo nada da će Ancelotti ipak doći na klupu Selecaa.

"Ancelottija poštuju svi igrači, ne samo Ronaldo Nazario ili Vinicius već svi koji su igrali za njega. Ancelotti nije miljenik samo igrača već i navijača. Gdje god da odem u Brazilu, na svakom stadionu, svi navijači ga traže. Lijepo govore o njemu i poštuju njegovu karijeru. Moramo imati vjeru u Boga, čekati pravi trenutak i vidjet ćemo možemo li ga dovesti. Naš pristup će biti visoko etički i poštovat ćemo postojeće ugovore. Poštujemo rad svakog trenera i njegovog kluba. Da imamo direktan pristup, to bi bilo nepoštovanje. Moramo biti strpljivi i pričekati pravi trenutak da započnemo razgovore", rekao je Gomes.

No čini se da Ancelotti neće preuzeti Brazil, barem prema onome što je rekao sam Talijan.

"Želim ostati u Real Madridu, sretan sam ovdje. Već sam to rekao mnogo puta. Želim u Realu ostati cijeli život", rekao je Ancelotti, a prenosi Marca.
 

Pročitajte više