Ancelotti: Sutra se opraštamo od legende s mudima

Foto: Profimedia

TONI KROOS (34) šokirao je prije tri dana nogometni svijet objavom da nakon Eura odlazi u mirovinu, zato što je Nijemac u sezoni na izmaku sjajnim igrama bio jedan od ključnih igrača u Realovom pohodu do osvajanja La Lige te do finala Lige prvaka. Kroos igra kao da mu je desetak godina manje i ima sposobnosti, moći i kvalitete da na terenu doživi modrićevske godine. No, kako je poručio u objavi o prestanku karijere, oduvijek je želio otići na vrhuncu.

Fenomenalni veznjak, ikona Bayerna, Njemačke i Reala, osvojio je po tri njemačka prvenstva i kupa te jednu Ligu prvaka s Bayernom, svjetski naslov s Njemačkom, dok je u Realu uzeo po četiri La Lige i Lige prvaka. Na konferenciji za medije pred sutrašnju utakmicu zadnjeg kola La Lige na Bernabeuu protiv Betisa naklonio mu se Carlo Ancelotti:

"Ovo je bila fantastična sezona i na njenom kraju se opraštamo od legende. Pričao sam s Kroosom, ali on je čvrsto odlučio umiroviti se dok je na vrhu. Poštujem to, on ima muda. Jako teško ćemo naći zamjenu za njega. On je fantastičan veznjak jedinstvenih dodavanja, jedan od najboljih u povijesti. No, kod njega nema suza ni žaljenja zbog umirovljenja. Znate, on je Nijemac."

Pročitajte više