Anderson će igrati u derbiju protiv Hajduka?

JEDNA od dvije Dinamove prinove zimskog prijelaznog roka Anderson Costa dok se ne uigra s maksimirskom momčadi neće na travnjak. Kuže je potvrdio da treba pričekati dok se Anderson fizički pripremi, te da ne treba očekivati da će zaigrati u derbiju protiv Hajduka do kojeg je ostalo još 23 dana.

Oko momčadi koja će zaigrati u derbiju Kuže navodno nema dvojbi, bit će ista kao prošle jeseni.

S "uspavanim Brazilcem", kako su Andersona prozvali neki mediji trener Josip Kuže je sinoć  razgovarao u četiri oka, a prevodio Eduardo. Problem nije samo jezična Barijera, naime, razgovara samo s četiri Brazilca, već i činjenica da se Anderson ne uklapa u Dinamov ritam koji je za njega prebrz.

Na zagrijavanju u poluvremenu utakmice s Castellonom Anderson je bio na "promatranju" Sportskih novosti. Dok su drugi igrači sprintali, pucali na gol, mladi Brazilac je statirao i tu i tamo ubacio loptu u praznu mrežu. Zaključuju da je predjednikova supruga Božica Barišić na tribinama bila pokretljivija od skupocjenog centrafora na travnjaku.

"Brazilac fino primi i zadrži loptu, dodir mu je mekan kao svila, ali nema ga u završnici, ne nudi se, ne prati igrača. Tijelom je u Olivi Novi, a mislima na Copacabani" – opisao je sportski dnevnik Andersona u "akciji".

Predjednik Dinama Mirko Barišić kazao je da ga je struka uvjerila da se radi o igraču kojeg se isplati čekati. Dinamov zadatak, kako smatra Barišić, je naučiti Andersona da se veseli igri.

Možda je za kritike još prerano. Tako misli i Ado Kožul, glasnogovornik Dinama koji se s momčadi nalazi na pripremama u Olivi Novi.

U razgovoru za Index.hr Kožul je rekao da je Anderson Costa Dinamova dobra investicija. Podsjeća da je mladi Brazilac već sa 16-17 godina igrao za brazilsku mladu reprezentaciju.

Kožul smatra da se Anderson treba uigrati, da još nije fizički spreman, ali da će na travnjku vjerojatno biti već za prvo kolo proljetnog prvenstva HNL-a i derbi s Hajdukom. Objašnjava da je Andersonov posao igra u šesnestercu, a njegove kvalitete, s kojima se dokazao su da zabija glavom, te precizno gađanje u lijevi i desni kut.

A.H.

Pročitajte više