Anderson Costa nezadovoljan odlazi iz Dinama, Jens Nowotny ipak potpisuje

DINAMOVO pojačanje od milijun eura, Brazilac Anderson Costa, izrazio je želju da napusti redove kluba, što mu je struka bez većih problema i dozvolila. Iako, cijela saga oko i poslije dolaska Coste, izgleda nije ni mogla imati drugačiji epilog. 

Brazilski centarfor najavljen je kao Modra uzdanica za europsko proljeće, iako se s navijačima u domovini pozdravio riječima da od Dinama očekuje tek brzu prodaju u neki veći klub. Po dolasku u Zagreb, Costa se nije uspio prilagoditi poput preostalih mu sunarodnjaka iz brazilske kolonije, i trener Josip Kuže često mu je prigovarao zbog nonšalancije i neborbenosti.

Zapamtili su mu i neslavan rekord na Poljudu kada je u porazu Dinama zaradio crveni karton 10 sekundi nakon ulaska u igru.

"Costa nam je iskreno kazao da nije zadovoljan u Dinamu te da želi otići. No, nismo niti mi previše zadovoljni s njim. Stoga smo odlučili dati ga na posudbu, ali još uvijek ne znamo gdje. Ne zaboravite da Costa s Dinamom ima važeći petogodišnji ugovor." - kazao nam je glasnogovornik Dinama Ado Kožul.

Ispostavilo se, eto, da je Mamić kupio mačka u vreći, iako su nas u Maksimirskoj 128 dugo vremena uvjeravali da takve napadače treba čekati. Kako situacija u napadu "Modrih", nakon odlaska Bošnjaka i Coste, nije baš bajna, te se u prvi plan uz Eduarda nameće ime Gorana Ljubojevića, Mamić je brže bolje krenuo u češljanje tržišta. I tu na scenu stupa, doznajemo, uvijek budan trgovac Igor Štimac, koji je maksimirskom meceni predložio novog Brazilca Ailtona.

No, u klubu to, naravno, nisu htjeli potvrditi, jer "prate na stotinu igrača".

No, u javnost je mnogo prije službene objave iz Plavog salona procurila vijest da je Mamić već odradio itekakav posao, dogovorivši dolazak njemačkog reprezentativca Jensa Nowotnyja. 32-godišnji branič Bayerna iz Leverkusena s Dinamom je kontaktirao u svibnju ove godine, ali je Fenerbahče tada bila realnija opcija. 

S obzirom na svega 90 minuta koliko je odigrao na SP-u Nowotny baš i nije privukao pozornost europskih skauta, te je kapetan Dinama Zoran Mamić, poput pravog menadžera, iskoristio povoljan trenutak za pregovore.

Glasnogovornik Kožul ni u ovom slučaju nije htio izlaziti s ishitrenim odgovorima, naglasio je tek da će se sve znati kad dođe vrijeme za to, odnosno, kad dotični stavi autogram na ugovor.

Nowotny bi u Zagreb, naime, trebao sletiti već krajem ovog tjedna.

D.R.

Pročitajte više