ANDRIJAŠEVIĆ U GENTU "Vratit ću se u Rijeku, prihvatila me kada me Dinamo odbacio"

Foto: KAA Gent

FRANKO ANDRIJAŠEVIĆ više nije igrač Rijeke, a karijeru nastavlja u Belgiji, potvrdio je klub s Kantride. Najbolji igrač HNL-a otišao je u Gent, gdje je danas predstavljen kao veliko pojačanje.

> VELIKI PREOKRET Andrijašević otputovao u Belgiju, ali ne u Liege?

Nakon liječničkog pregleda Andrijašević je potpisao ugovor na pet godina. Iznos odštete je, nagađa se, oko 4,3 milijuna eura. Polovicu će Rijeka proslijediti Dinamu.

 
Zamalo je završio u Standardu iz Liegea, ali u posljednji tren Rijeka je sve dogovorila s Gentom.

"Ne bih pogriješio gdje god otišao, oba kluba su me jako htjela. Želio sam otići tamo gdje ću igrati. Vidio sam da je Gentova ponuda bolja, a klubu sam rekao da ću prihvatiti što god odluče. Puno su mi dali. Razmišljam nakon karijere živjeti u Rijeci. Klub mi je dao ruku spasa kad su me u Dinamu odbacili", javio se Franko iz Belgije za Radio Rijeku.

"Proživio sam nekoliko stresnih dana, ali konačno je sve završeno. Sretan sam što sam došao ovdje i davat ću svakog dana 120 posto", rekao je Andrijašević na predstavljanju u Belgiji.

"Stigao sam u Gent jer sam posljednjih dana osjetio da me svi ovdje žele, i trener i uprava i sportski direktor, svi", rekao je Franko koji će se pridružiti još jednom bivšem hajdukovcu i hrvatskom reprezentativcu, Lovri Kaliniću.

"Naravno da je Lovre odigrao ulogu, poznajemo se još iz Splita i rekao mi je puno lijepih stvari o klubu", kazao je.

Predsjednik Genta Ivan De Witte je dodao: "Želimo se natjecati na najvišoj razini ove godine, zato dovodimo igrače poput Franka".
 

 

Andrijašević se danas oprostio i od Rijeke i svojih vjernih navijača.

"Na početku najljepše hvala svima u Rijeci, od stručnog stožera, Uprave, Radne zajednice, mojih suigrača, svih ljudi koji rade u HNK Rijeka i koji su dali svoj doprinos osvajanju naslova prvaka i Kupa Hrvatske", rekao je Franko Andrijašević opraštajući se od kluba i trenera koji su mu dali šansu.

U Rijeku je stigao krajem srpnja prošle godine nakon što je igrao za Hajduk, Dinamo i Lokomotivu, a na Maksimiru je bio višak. Odradio je sjajnu sezonu i odigrao ključnu ulogu u lovu na povijesni naslov prvaka.
 
"Rijeka će mi zauvijek ostati u lijepom sjećanju. Jedno je sigurno, neću zaboraviti da mi je Rijeka pružila priliku da ostvarim svoje snove, osvojim dva trofeja i ostvarim ovaj transfer. Nadam se da sam se svojim igrama odužio i opravdao povjerenje kluba i navijača. Suigračima i Rijeci želim sve najbolje u idućoj sezoni i Ligi prvaka, bit ću njihov vjerni navijač. Još jednom, hvala na svemu", rekao je Andrijašević za Rijekinu službenu stranicu.

 

 

Pročitajte više