Andy Cole izabrao trojicu najboljih napadača na svijetu. Dvojica ne igraju u Europi

Screenshot: ESPN X

BIVŠI engleski nogometaš Andy Cole (52) u razgovoru za ESPN izabrao je trojicu najboljih napadača u ovom trenutku. Cole je naveo Roberta Lewandowskog (35), Karima Benzemu (36) i Cristiana Ronalda (39). Lewandowski nastupa za Barcelonu te je jedini od navedenih koji igra u Europi, dok su Benzema i Ronaldo članovi saudijskih klubova Al Ittihada odnosno Al Nassra.

Lewandowski, Benzema i Ronaldo su među najboljim napadačima u povijesti

Iako su sva trojica među najboljim napadačima u povijesti nogometa, Cole je iznenadio izborom s obzirom na to da su Lewandowski, Benzema i Ronaldo prošli vrhunac svojih karijera. Među ostalima, izostavio je Erlinga Haalanda iz Manchester Cityja i Harryja Kanea iz Bayerna.

Lewandowski je igrao u Borussiji Dortmund, Bayernu i sada Barceloni, a ove sezone je na 18 golova u 36 nastupa. Benzema je gotovo cijelu karijeru proveo u Realu, s kojim je osvojio sve pa i Zlatnu loptu. Za saudijski Al Ittihad  postigao je 12 golova u 23 nastupa.

Ronaldo je po mnogima najbolji napadač, a neki smatraju i igrač ikad. Osvojio je pet Zlatnih lopti, a zabijao je za Manchester United, Real i Juventus. U aktualnoj sezoni je na 28 pogodaka u 30 nastupa.

Cole je u karijeri zabio 265 golova

Cole je i sam bio napadač, koji je između 1989. i 2008. nastupao za Arsenal, Fulham, Bristol, Newcastle, Manchester United, Blackburn, Portsmouth, Birmingham, Sunderland, Burnley i Nottingham Forrest.

Prema podacima Transfermarkta, u 600 službenih utakmica postigao je 265 pogodaka. Najviše, njih 121, zabio je u dresu Uniteda, s kojim je osvojio 11 trofeja. Ima i 15 nastupa te jedan gol za reprezentaciju Engleske.

Pročitajte više