Anelka izbačen iz reprezentacije: Nisam nazvao Domenecha prljavim kurvinim sinom!

NICOLAS ANELKA teškim je uvredama napao izbornika Raymonda Domenecha u poluvremenu utakmice protiv Meksika i upravo je to razlog zbog kojeg u nastavku više nije zaigrao. Samo par sati kasnije, Anelka je potjeran iz kampa francuske reprezentacije i vraća se kući.

"Odluka o Anelki je upravo donesena. Pomalo je šokantno što mu je rekao, jer ako je netko uvijek štitio Anelku, to je Domenech", komentirao je potpredsjednik Francuskog nogometnog saveza (FFF) Noel Le Graët za RTL-ovu radio-postaju.

"Jebi se prljavi kurvin sine!"

Francuskom dnevniku L'Equipeu neimenovani je izvor prepričao što se događalo u svlačionici stadiona Peter Mokaba u Polokwaneu gdje se igrala utakmica 2. kola skupine A.

Nakon što je prvo poluvrijeme završilo rezultatom 0:0, Domenech je navodno tijekom odmora prigovorio Anelki na njegovoj igri na što mu je napadač Chelseaja uzvratio kritikama. Izbornik mu je zaprijetio zamjenom, na što je Anelka eksplodirao:

"Jebi se, prljavi kurvin sine!"

Nakon toga je Domenech samo kratko izustio:

"OK, izlaziš iz igre."

Gallas pokazao novinaru srednji prst

U drugom se poluvremenu tako na terenu pojavio Andre-Pierre Gignac, a Meksiko je u konačnici slavio s 2:0, ostavivši Tricolore s malim izgledima za drugi krug.

No, zanimljivo je spomenuti da Anelkin incident nije bio jedini. Naime, nakon utakmice se proslavio i William Gallas. Kada ga je novinar televizije TF1 zamolio za izjavu, Gallas mu je uzvratio - srednjim prstom.

Anelka nema više što raditi na SP-u

Na incident koji se u poluvremenu utakmice između Francuske i Meksika dogodio u svlačionici francuske reprezentacije reagirali su iz Francuskoga nogometnog saveza (FFF).

"Ukoliko su izvještaji koji se pojavljuju u medijima točni, Anelka više nema što tražiti na Svjetskom prvenstvu", izjavio je dopredsjednik FFF-a Christian Teinturier.

U trenutku kad se incident dogodio Francuska je još imala pozitivan (0:0) rezultat...

Anelka propustio subotnji trening   

Nakon što su francuski mediji objavili vijest da je Nicolas Anelka žestoko izvrijeđao izbornika "tricolora" Raymona Domenecha u poluvremenu utakmice s Meksikom, u subotu je Chelseajev napadač propustio trening francuske vrste.

Christian Teinturier, dopredsjednik Francuskog nogometnog saveza, istaknuo je da će Anelka biti izbačen iz selekcije, ukoliko su navodi L'Equipeovog izvještaja točni. Nedugo zatim to se i dogodilo.

Glasnogovornik francuske reprezentacije odbio je navesti razlog zbog kojeg je Anelka propustio subotnji trening, ali dodatni komentari nisu bili potrebni.

Anelka: Nisam vrijeđao izbornika

Napadač francuske nogometne reprezentacije Nicolas Anelka izjavio je da prihvaća isključenje iz momčadi, ali opovrgava da je svom izborniku rekao uvrede prenijete u medijima.

Anelka je u izjavi koju prenosi L'Equipe, priznao da je imao verbalni sukob s Domenechom u poluvremenu dvoboja s Meksikom. Ipak, nije ga i vrijeđao, tvrdi.

"Riječi koje su mediji prenijeli da sam ih, kao, izgovorio Domenechu, nisu izašle iz mojih ustiju. Je, priznajem da sam imao vruć razgovor s izbornikom u poluvremenu dvoboja s Meksikom. No, to se događalo u našoj svlačionici, pred mojim suigračima i stručnim vodstvom momčadi. Takve stvari nikada ne bi smjele izlaziti iz svlačionice", ljut je Anelka.

"Nikada mi nije bio cilj narušiti odnose u reprezentaciji, instituciji koju poštujem. Da, poštujem francusku reprezentaciju i sve njezine igrače, bez iznimke. To posebno naglašavam, bez iznimke! Odluku o mojem isključenju iz momčadi prihvaćam, a mojim suigračima želim sve najbolje protiv Južnoafričke Republike", zaključio je Anelka.

Pročitajte više