Lige petice

Anelka: Messi neće zaboraviti što mu je Pochettino napravio. Ne možete tako s njim

Foto: EPA, REUTERS/Benoit Tessie/Guliver Images

BIVŠI francuski nogometaš Nicolas Anelka u razgovoru za Le Parisien komentirao je situaciju u svom bivšem klubu Paris Saint-Germainu. Istaknuo je da Messi mora poštovati Mbappea, ali i da mu je jasno zašto mladi Francuz želi otići.

"Mbappe mora predvoditi napad jer je on broj jedan. Messi je to bio u Barceloni, no sada mora služiti Mbappeu. Ovo mu je već peta sezona u PSG-u i Messi ga mora poštovati", započeo je Anelka pa nastavio s hvalospjevima na Mbappeov račun:

"On je fenomenalan igrač i nema bržeg nogometaša na planetu. Ako Pariz želi imati najbolju ekipu, mora učiniti sve da ga zadrži."

Ipak, poznato je da Mbappe želi otići iz PSG-a. Real ga je ovo ljeto htio kupiti, no Parižani su odbili njegovu ponudu. Iduće godine to neće moći jer Mbappeu istječe ugovor i bit će slobodan igrač.

"Mislim da si je Kylian već sve posložio u glavi. Želi nešto drugo i to ima smisla. Sanja o Zlatnoj lopti, a kako će je osvojiti ako igra u šestoj najboljoj ligi po UEFA-inom koeficijentu? Da je bio u Engleskoj ili Španjolskoj protekle tri godine, već bi osvojio Zlatnu loptu", smatra Anelka.

"Messi će zapamtiti što mu je Pochettino napravio"

Osvrnuo se i na situaciju iz Messijevog debija u francuskom prvenstvu. Mauricio Pochettino tada ga je izveo iz igre u 75. minuti utakmice protiv Lyona, pri rezultatu 1:1, što je Messija vidno razljutilo. Anelka ga razumije.

"Ne izvodiš šesterostrukog osvajača Zlatne lopte u 75. minuti kada nije zabio gol. To utječe na psihu. Napadaču treba da mu trener pokaže da vjeruje u njega, a takvi potezi to neće napraviti. Messi neće zaboraviti što mu je Pochettino napravio, zapamtit će to. On je zvijezda i bila je to njegova prva utakmica na Parku prinčeva, neće tako lako prijeći preko toga. Ne možete tako s Messijem. Trener je htio poslati snažnu poruku, što je dobro, ali ipak se radi o Messiju", zaključio je.

Pročitajte više