ANKETA Dvojica iz Hajduka u izboru za igrača kola. Jesu li bili najbolji?

Grafika: Index

HAJDUK je u najvažnijoj utakmici 10. kola SuperSport HNL-a u derbiju na Poljudu pobijedio Dinamo 1:0. Gol odluke postigao je Emir Sahiti i njime, ali i cjelokupnom igrom, istaknuo kandidaturu za igrača kola u Indexovom izboru. Nije jedini Hajdukov igrač koji je izgledao dominantno kroz 90 minuta pred prepunim Poljudom, a u ovotjedni izbor ulaze i junaci pobjeda Rijeke, Varaždina i Lokomotive.

Index će, podsjetimo, nakon svakog kola predstaviti petoricu igrača koji su se istaknuli svojim igrama, a vama prepustiti izbor najboljeg glasovima iz kola u kolo. Najbolji igrač prema ocjenama iz ankete dobit će 10 bodova, drugi sedam, treći pet, četvrti tri i peti jedan bod. Na kraju sezone zbrojem glasova doznat ćemo tko je bio najbolji u njoj.

Emir Sahiti (Hajduk)

Postigao je gol praktički ni iz čega, ali uz dobru kontrolu lopte i mirnoću kada je trebalo iskoristiti jednu od rijetkih šansi. Njom je usmjerio Hajduk prema pobjedi, već drugo kolo zaredom, nakon što je u prošlom svojim golom srušio i Lokomotivu. Samo gol koji rješava derbi vjerojatno bi bio dovoljan da ga se uvrsti među najbolje aktere kola, no Sahiti se u odigrane 83. minute istaknuo i preciznim dodavanjima (9/11) i dobivenim duelima na tlu (5/8). Pretrpio je i dva prekršaja.

Filip Uremović (Hajduk)

Dinamo je tijekom derbija imao kontrolu lopte i više udaraca prema golu, no ne i velik broj izglednih prilika kojima bi uistinu zaprijetio Ivanu Lučiću (tri obrane). Zasluge za to idu Zvonimiru Šarliju i Filipu Uremoviću, stoperskom dvojcu splitske momčadi. Svoje je zadatke riješio besprijekorno s dva čišćenja opasnih situacija, tri blokirana udarca Dinamovih igrača i oduzimanjem lopte.

Martin Šotiček (Lokomotiva)

Prvim golom načeo je Istru, drugim postavio konačnih 4:0 za Lokomotivu. Bio je aktivan cijelu utakmicu i konstantna prijetnja golu domaćina, a prema ocjenama Sofascorea bio je najbolje ocijenjeni igrač cijelog kola. Postignuti gol treći je za ovog 19-godišnjaka u ovoj sezoni.

Igor Postonjski (Varaždin)

Najzaslužniji je za treću pobjedu Varaždina u ovoj sezoni. Bio je miran i koncentriran s bijele točke za 1:0 protiv Gorice, aktivan s 81 dodirom lopte i s 83 posto preciznosti aktivan u njenom prijenosu. Istaknuo se čišćenjem lopte u trenucima kad je Gorica mogla do gola i s dva blokirana pokušaja suparnika.

Niko Janković (Rijeka)

Četvrtim golom u sezoni usmjerio je Rijeku prema pobjedi 2:1 protiv Rudeša. Osim konkretne završnice, djelovao je raspoloženo s desnog krila. Jedno ključno dodavanje, 4/7 točno predanih dugih lopti i 6/7 osvojenih duela na tlu potvrdit će njegovu raspoloženost u igri za tri boda kojom je Rijeka nakratko preuzela vrh ljestvice. Sve do derbija, Sahitijevog nadahnuća i pobjede Hajduka protiv Dinama.

Pročitajte više