ANKETA Jesu li hrvatski vaterpolisti zaslužili veći doček?

Foto: PIXSELL

HRVATSKI vaterpolisti osvojili su prvo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Dohi nakon što su u finalu poslije peteraca pobijedili Italiju (15:13). Mjesec dana ranije osvojili su srebro na Europskom prvenstvu u Zagrebu i Dubrovniku. Momčad izbornika Ivice Tucka tako je u kratkom periodu ostvarila dva velika uspjeha, a ovoga ljeta očekuje je i nastup na Olimpijskim igrama u Parizu, koje je izborila plasmanom u četvrtfinale Svjetskog prvenstva.

Vaterpolisti su se iz Katara vratili u nedjelju te ih je u VIP salonu zagrebačkog aerodroma dočekalo stotinjak navijača uz slavljeničku tortu i pjenušac. Počelo se pričati o tome je li to dovoljno velik doček aktualnih svjetskih prvaka, o čemu je i Tucku postavljeno pitanje na konferenciji za medije.

"To nisu pitanja za mene, meni je drago da ste došli vi koji to volite. Mogao bih puno toga reći, ali neću. To je refleksija svega, zašto sada pričati o tome... Imate neke ljude koji su bili oslobođeni tjelesnog, a obnašaju funkcije..." rekao je Tucak na zagrebačkom aerodromu.

Jesu li hrvatski vaterpolisti zaslužili veći doček?

U ponedjeljak ih je u Banskim dvorima ugostio hrvatski premijer Andrej Plenković, dok ih je nedugo potom u palači Dverce primio zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević. No za razliku od, primjerice, nogometne reprezentacije, vaterpolisti nisu dobili ni izbliza sličan doček.

Na Trgu bana Jelačića u Zagrebu nije bilo nikakvog dočeka. Iz gradske uprave poručili su da nije bilo zle namjere i da je došlo do nesporazuma. Split i Dubrovnik organizirali su dočeke za svoje vaterpoliste, na kojima je bilo nekoliko tisuća ljudi. Izbornik Ivica Tucak dočekan je u Šibeniku.

U Indexovoj anketi pitamo vas jesu li hrvatski vaterpolisti, izbornik Tucak i stručni stožer zaslužili veći doček od onog na zagrebačkom aerodromu nakon što su treći put u povijesti reprezentacije postali svjetski prvaci.

Pročitajte više